Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді урочисто відкрили туристичний велоцентр

В Ужгороді урочисто відкрили туристичний велоцентр
ВІДЕО ДНЯ

В Ужгороді сьогодні, 6 квітня, відкрили велоцентр. Облаштували заклад в рамках спільного проекту міста Ужгорода і з польським Кросно. Розташовано центр на території Ужгородської ЗОШ №5. Тривав процес близько трьох років.

Кошти було залучено із грантового проекту Ужгородською міською радою спільного із містом Кросно. Мерія фінансувала зі свого боку ремонт приміщення.

Реклама

"Фактично грант отримали на створення велоцентру, закупили 10 наметів, 10 карематів, 20 велосипедів, які ви можете бачити сьогодні на відкритті. Також було закуплено меблі, комп’ютерну базу, – розказав Про Заходу голова ГО "Лабораторія міста Ужгород" Максим Тулай. – Опісля оголосили конкурс на визначення організації, в користування котрій би передали приміщення та приладдя з перспективою розвитку велоцентру. Ми, Громадська ініціатива "Night Ride"  і ГО "Лабораторія міста Ужгород", як переможці, вже маємо певну концепцію його розвитку і будемо її втілювати як мінімум найближчий рік, на котрий нам це право надано".

Як розповів представник громадської ініціативи "Night Ride" Віктор Станко, центр створений для розвитку інфраструктури міста. Отримані  велосипед планують використовувати для соціальних проектів, з допомогою яких розроблятимуть веломаршрути Закарпаття, можливо навіть прикордонні і транскордонні.

Реклама

"З допомогою цього центру ми маємо намір залучати кошти для розвитку не тільки самого велоцентру, але й для Ужгорода в цілому. Що він дасть велосипедистам? Це буде серце велосипедного життя міста, куди кожен зможе прийти, взяти велосипед на прокат, отримати корисну інформацію. Для соціальних груп планується впровадження проектів із безкоштовним користуванням велосипедами. Будуть також і конференції для пропагування здорового способу життя, адже саме велосипед і дарує нам здоров’я", – поділився планами Віктор.

Студентка Ніколета Лецо переконана, що новий велоцентр дасть поштовх розвитку велоспорту серед ужгородців. "Далеко не у всіх мешканців є велосипеди, – пояснює вона. – Наявність такого закладу дозволить людям взяти його в оренду, покористуватись, спробувати, що це таке — жити з велосипедом. Я думаю, що завдяки цьому наша велогромада поповниться новими членами".

На думку заступника голови Федерації велосипедних видів спорту Закарпаття Миколи Щадея, велоцентр сприятиме розвитку не стільки професійного велоспорту, як любительського, а також туризму. 

Реклама

"Такий центр є необхідним, адже є велика кількість бажаючих просто кататися, тих же туристів, яким необхідно організовувати велоекскурсії, – це те, чого місту ще не вистачає. Зараз воно буде. І ще я б сказав, що такі центри бажано б відкрити і в Мукачеві, і у Хусті, і у інших містах області", – говорить він.

Відкриття пройшло із виступами школярів, які виконували пісні українською та польською мовами, освяченням території та традиційним перерізанням червоної стрічки.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно