Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Керівник СБУ у Закарпатській області прокоментував скандальне звернення депутатів облради

Керівник СБУ у Закарпатській області прокоментував скандальне звернення депутатів облради

Керівник СБУ у Закарпатській області прокоментував скандальне звернення депутатів облради

Поточного тижня мешканці регіону жваво обговорювали результати пленарного засідання третьої сесії Закарпатської обласної ради VІІ скликання, що відбулося 5 квітня 2016 року. Прокоментувати ситуацію, що склалася, чому регіональний орган держбезпеки зацікавився документом, прийнятим місцевими обранцями, ми попросили начальника Управління СБ України в Закарпатській області Олега Воєводіна.

ВІДЕО ДНЯ

– На даному засіданні депутати, крім іншого, проголосували за звернення до Президента України, Голови Верховної Ради та Прем’єр-міністра України щодо внесення змін до Конституції й законів України для надання широких адміністративних і фінансових повноважень органам місцевого самоврядування.

Цей документ, що спрямовувався на реалізацію президентської політики реформ та мав на меті покращити фінансовий стан регіону, був неоднозначно сприйнятий громадськістю. Зміст проекту звернення свідомо викривили певні ворожі Україні сили, що дало окремим громадянам привід звинуватити депутатів у антиукраїнській діяльності.

Реклама

Насамперед, це сталося у зв’язку зі згадуванням у рішенні результатів місцевого референдуму 1991 року. Адже саме результати цього плебісциту активно використовують проросійські функціонери на чолі з розшукуваним фігурантом кримінального провадження Петром Гецком, котрий переховується від слідства в Російській Федерації.

Гостра реакція краян на дане рішення, використання тез зі звернення обласних депутатів для спекуляцій та інсинуацій, а також звинувачення органу влади в автономізмі й сепаратизмі – не могли залишитися поза увагою Служби безпеки.

Реклама

З метою запобігання виникненню напруженості в суспільстві Управління СБ України в Закарпатській області в межах компетенції здійснює перевірку відповідності рішення сесії законодавству України.

Попередній аналіз звернення, оприлюдненого на офіційному сайті обласної ради, засвідчив, що його текст не містить закликів до зміни меж території або державного кордону чи порушення порядку, встановленого Конституцією, а також публічних закликів або розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, визначених статтею 110 Кримінального Кодексу України.

Разом із цим, Управління здійснює поглиблену перевірку обставин, які сприяли прийняттю цього документу, особливо – можливої причетності до цього процесу певних зовнішніх сил, що намагаються спотворити поняття децентралізації й розіграти сценарій так званої федералізації України.

Реклама

Остаточні висновки про ситуацію, що склалася, можна буде зробити після завершення всебічних перевірочних заходів. При цьому позиція Служби безпеки чітка: Україна – унітарна держава, територія якої цілісна і недоторканна.

Звертаємо увагу мешканців регіону на те, що урядові структури окремих держав ретельно відстежують суспільно-політичні процеси в Закарпатті та готові використати навіть найменший інформаційний привід для дестабілізації ситуації в регіоні й нагнітання напруженості, – наголосив начальник Управління СБ України в Закарпатській області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно