Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Біля Замкових сходів в Ужгороді чоловік влаштував будівництво попри відсутність дозвільних документів

Біля Замкових сходів в Ужгороді чоловік влаштував будівництво попри відсутність дозвільних документів

Біля Замкових сходів в Ужгороді чоловік влаштував будівництво попри відсутність дозвільних документів

Сьогодні комісія спеціалістів із управління містобудування та архітектури, відділу муніципальної поліції, міської ради, архітектурно-будівельної інспекції під головуванням в.о. міського голови Ужгорода Іштвана Цапа безпосередньо на місці вивчала ситуацію із забудовою біля історико-архітектурної родзинки міста – Замкових сходів.

ВІДЕО ДНЯ

Уже кілька років приватний власник, який має будинок і земельну ділянку біля більш ніж столітніх сходів, що ведуть із вулиці Підградської до Ужгородського замку та кафедрального греко-католицького собору, проводить облаштування своєї території. Чимало скарг і нарікань сусідів та мешканців міста було на те, що чоловік вибирає з двору каміння і глину, складає їх на сходах, на Підградській висипає гори піску. А зараз уже довбає камінь зі скелі Замкової гори, будує будинок і сусіди хвилюються, що схил не витримає, станеться зсув. Особливо небезпечно все ще й тому, що напроти новобудови – старовинний мур Замкової гори, який, схоже, тримається "на чесному слові", – йдеться у повідомленні Ужгородської міської ради.

Комісія констатувала: документів на початок будівельних робіт немає, власнику вже виносили припис про припинення забудови. Проте, як стверджує сусід, роботи ведуться щодня.

Реклама

Потрібен також експертний висновок геологів, чи можна і як проводити роботи, яка ймовірність зсуву, чи відповідає проект і міцність конструкцій потенційним загрозам.

Уже наступного тижня всі спеціалісти дадуть свої висновки і буде визначено послідовність кроків, які будуть здійснювати для припинення порушення законодавства. Можливо, забудовнику загрожує не лише кількатисячний штраф, а й судові позови та навіть відкриття кримінального провадження. Іштван Цап наголосив: потрібно задіяти всі механізми, щоб зупинити порушення і, найважливіше, убезпечити мешканців прилеглих будинків та загалом міста від надзвичайних ситуацій.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно