Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Студенти-іноземці повідомили керівників УжНУ про те, що стикаються з випадками агресії та дискримінації

Студенти-іноземці повідомили керівників УжНУ про те, що стикаються з випадками агресії та дискримінації

Студенти-іноземці повідомили керівників УжНУ про те, що стикаються з випадками агресії та дискримінації

Сьогодні керівництво Ужгородського національного університету зустрілось зі студентами-іноземцями, які навчаються у виші.

ВІДЕО ДНЯ

На зустрічі йшлося про надзвичайну ситуацію, що трапилася в Ужгороді у ніч на 10 квітня – вбивство двох студентів медфаку УжНУ – громадян Індії. Ректор Володимир Смоланка висловив співчуття всьому студентському загалу, зокрема іноземцям, що навчаються в Ужгородському національному університеті. «Ми піклуємося іноземними студентами, дружні стосунки з ними для нас є надзвичайно важливими. Ми хочемо щоб ви спокійно вчилися і отримали освіту в нашому рідному місті. Зараз докладаємо максимум зусиль для того, щоб люди, які вчинили цей жахливий злочин, понесли справедливе покарання. Задля цього активно співпрацюємо з правоохоронними органами, вже затримано троє підозрюваних, які ймовірно вчинили цей злочин».

Проректор з навчально-виховної роботи Мирослава Лендьєл у своєму слові наголосила, що «багато студентів з інших факультетів телефонували і висловлювали підтримку, оскільки ви стали нашою частиною. Ви маєте підтримку всіх студентів, викладачів нашого університету і всіх ужгородців».

Реклама

Студенти-іноземці, які активно висловлювалися з цього приводу, висловили надію, що винні у злочині отримають справедливе покарання, а також зазначили, що стикаються з випадками нерозуміння, агресії та дискримінації в Ужгороді.

На зустрічі погодили важливість та необхідність соціальних, інформаційних акцій, які би ближче познайомили іноземців з місцевими мешканцями, сприяли поширенню дружньої атмосфери між ними.

Реклама

Ішлося на зустрічі і про побудову гостелу для потреб іноземних студентів. Цю інформацію ректора В.Смоланки студенти зустріли оплесками.

Цього ж дня о 18.00 перед корпусом медичного факультету УжНУ відбулося вшанування пам’яті загиблих студентів з Індії.

12 квітня, в вівторок об 11.00  у великій медичній аудиторії Закарпатської обласної клінічної лікарні ім. А. Новака відбудеться зустріч керівництва УжНУ, представників правоохоронних органів та Державної міграційної служби з усіма студентами-іноземцями, які навчаються в нашому університеті.

Реклама

Нагадаємо, що сьогодні в Ужгороді вшанували пам’ять вбитих індійських студентів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно