Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В УжНУ студенти-іноземці зустрілись з представниками Національної поліції

В УжНУ студенти-іноземці зустрілись з представниками Національної поліції

В УжНУ студенти-іноземці зустрілись з представниками Національної поліції

У вівторок, 12 квітня відбулася зустріч студентів-іноземців УжНУ з керівництвом університету, представниками національної поліції.

ВІДЕО ДНЯ

Відкриваючи зустріч, ректор УжНУ Володимир Смоланка наголосив: «Ми зробимо все, щоб подібне ніколи не повторилося. Ми повинні говорити максимально відкрито та відверто. Хочу підкреслити, що правоохоронні органи оперативно відреагували на ситуацію. Ми впевнені, що злочинці будуть суворо покарані. Хочу подякувати лікарям міської лікарні, вони швидко і якісно зробили ургентну операцію, що врятувало життя молодому хлопцеві, студенту», – йдеться у повідомленні прес-служби УжНУ.

Студенти повинні розуміти: щоб подібні речі не траплялися, повинна йти співпраця з обох сторін. Абсолютна більшість жителів Закарпаття дружньо приймає іноземців, але завжди є невелика кількість негідників у будь-якому суспільстві, – зазначив ректор. «З іншого боку, є ситуації, коли студенти випивають, вживають наркотики. Не виключено, що в цій ситуації є вплив обидвох чинників. Є випадки, коли студенти запрошують дівчат легкої поведінки. Ви повинні розуміти, що це неправильно. Ті студенти, які добре навчаються в більшості випадків ведуть себе порядно». 

Реклама

Ректор анонсував телевізійні та радіопередачі, соціальні проекти з громадою міста, щоб закарпатці ближче пізнавали  традиції, звички,  релігію країн студентів-іноземців. Володимир Смоланка закликав студентів цікавитися життям Закарпаття, закарпатців, активно вивчати українську мову, таким чином більше «вливатися» в життя краю.

Також йшлося про будівництво якісного гостелу для студентів іноземців. Крім цього, анонсували створення комітету іноземних студентів у студентському профкомі УжНУ, для того, щоб вони активніше приймали участь у суспільному житті університету.

Реклама

Олег Тупчій, старший лейтенант поліції, заступник начальника відділу Ужгородського відділу національної поліції акцентував увагу на тому, що конфлікт відбувся не на ґрунті расизму. «Це результат сумнівного кола спілкування, до якого потрапили ваші колеги. За короткий час малознайомі особи були запрошені студентами до власного місця проживання. Сумнівна компанія складалася з двох чоловіків та жінки. В компанії були випиті алкогольні напої і, не виключено, наркотики». Олег Тупчій зазначив, що буде проведена психологічна експертиза підозрюваних.

Ректор наголосив на тому, що злочинцям інкримінується серйозне звинувачення, оскільки злочин здійснено групою осіб за попередньою змовою за обтяжливих обставин, пов’язаних з вживанням алкоголю, і можливо, наркотиків.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно