Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Якість води у Тисі зацікавила українських та румунських екологів

Якість води у Тисі зацікавила українських та румунських екологів

Якість води у Тисі зацікавила українських та румунських екологів

На виконання вимог Угоди між Урядом України та Урядом Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах (Галац, 1997), Регламенту оцінки якості прикордонних вод і Регламенту про заходи, які вживаються при небезпечних і надзвичайних забрудненнях прикордонних річок, що неможливо уникнути, для забезпечення виконання Програми проведення спільних вимірів витрат води та відборів проб води на 2016 рік для р. Тиса (Протокол зустрічі українських та румунських експертів Робочої групи по проблемах р.Тиса з питань оцінки якості води, 1 жовтня 2015 року, м. Негрешть Оаш, Румунія) Держекоінспекцією у Закарпатській області здійснюється контроль якості транскордонних водотоків.

ВІДЕО ДНЯ

13 квітня 2016 року у створі історичного моста Сігету Мармацієй/Солотвино українськими та румунськими експертами проведено спільні відбори проб поверхневих вод р. Тиса. Від української сторони у проведенні відборів проб взяли участь представники Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса та Закарпатського обласного центру з гідрометеорології, – повідомляє Державна екологічна інспекція у Закарпатській області.

Співставлення результатів вимірювань буде проведено по наступних показниках: азот аміаку (N­NН4 перманганатна окислюваність, розчинені речовини/сухий залишок, нерозчинені речовини, завислі речовини, марганець, індекс сапробності (фітопланктон).

Реклама

Також, з метою перевірки якості вимірювань показників довкілля (зовнішньо­лабораторний контроль) відділом інструментально­лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Закарпатській області м. Ужгород та лабораторією м. Бая­ Маре проведено обмін підготовленими синтетичними пробами для визначення показників азоту аміаку та нерозчинених речовин, завислих.

Підведення підсумків та аналіз результатів зовнішньо­лабораторного контролю (інтеркалібрації) буде представлено на наступній зустрічі українських та румунських експертів Робочої групи по проблемах р. Тиса з питань оцінки якості води.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно