Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Вистава про Святого Миколая дивувала шанувальників театрального мистецтва Мукачева (ФОТО)

Вистава про Святого Миколая дивувала шанувальників театрального мистецтва Мукачева (ФОТО)

Вистава про Святого Миколая дивувала шанувальників театрального мистецтва Мукачева (ФОТО)
У нашому житті трапляються моменти, коли ми опиняємось у казці – в дивовижному світі мрій і фантазій, надзвичайно радісному і святковому для всіх нас, бо тоді ми душею і спогадами повертаємось у...

У нашому житті трапляються моменти, коли ми опиняємось у казці – в дивовижному світі мрій і фантазій, надзвичайно радісному і святковому для всіх нас, бо тоді ми душею і спогадами повертаємось у своє дитинство…

ВІДЕО ДНЯ

Саме такими настроями і переживаннями були сповнені глядачі в залі Мукачівського російського драматичного театру 16 грудня під час вистави про Святого Миколая, яка вже котрий рік поспіль дивує шанувальників театрального мистецтва надзвичайною акторською майстерністю артистів театру – як дорослих, так і ще зовсім юних, які лише набувають акторського досвіду.

У виставі, що тривала майже годину, актори були задіяні різного віку: від 5-ти до 50-ти років, грали цікаво, якісно, а разом з ними все дійство, що відбувалось на сцені, переживала і зачарована та захоплена публіка, особливо – маленькі дітлахи, які з задоволенням раділи і з вдячністю аплодували талановитим артистам, перебуваючи разом з ними емоційно в художньому образі.

Реклама
Вистава про Святого Миколая дивувала шанувальників театрального мистецтва Мукачева (ФОТО) – 01
Реклама

На сцені відбувалась справжня передноворічна казка, а разом з нею з’являлись казкові персонажі: ангели, зайчики, матуся з дітками, сніжна метелиця, сніжинки, сніговики, навіть чортики розвеселили всіх своїми оригінальними витівками. Декламувались цікаві вірші, звучали гарно підібрані пісні та інші музичні і танцювальні номери. Особливо оригінальним видались для всіх також і хореографічні номери – танці лісових красунь ялиночок і сніговичків. А головне, що серед інших казкових героїв був найповажніший і найулюбленіший – Святий Миколай, якого з нетерпінням кожного року у передчутті казки завжди чекають дітлахи…

Аншлаг у залі говорив сам за себе. А інакше і не могло бути: актриса театру і режисер цієї надзвичайної вистави Вероніка Тищук провела велику роботу зі своїми вихованцями – учнями театрального відділення ДШМ №2. Вона завжди працює самовіддано і плідно, натомість результат її роботи проявляється у творчих здобутках. Варто відзначити, що нещодавно зразковий дитячий театр «Росинка» – вихованці В.Тищук – здобули 1-шу премію в обласному конкурсі театральних колективів «Юні зірки Мельпомени», що проходив у Берегові 14 грудня. А вистави про Святого Миколая проходять 16-19 грудня для шкіл міста, дітей сиріт, і одна з цих вистав є благодійною, а благодійність – це, як відомо, особлива акція для дітей, які в цьому мають неабияку потребу.

Реклама
Вистава про Святого Миколая дивувала шанувальників театрального мистецтва Мукачева (ФОТО) – 02

Звичайно, талановитих дітей багато, і це прекрасно, але важливо не забувати й тих людей, хто допомагає і підтримує талановиту молодь в організації проведення таких вистав, у підготовці подібних дійств. Насамперед вдячність висловлюється директору театру Юрію Шутюку, також директору ДШМ №2 Мар’яні Кешелі за організацію спектаклю. Також вдячність адресується костюмерному цеху театру, який також посприяв у пошитті надзвичайно гарних костюмів до спектаклю. Та особлива подяка від всіх учасників дійства – батькам учнів, завдяки яким вистава змогла відбутися на належному рівні, адже не секрет, що саме батьки здебільшого підтримують дітей в багатьох питаннях, що стосуються також і пошиття костюмів, і підтримки у залі, і в фінансових та організаційних моментах.

А казка, що занурила всіх нас у дитинство і вкотре нагадала людям, що вже зовсім-зовсім скоро настане Новий рік, продовжується. Разом з нею продовжується таке незвичайне очікування Новорічного свята в наших серцях.

Тому що це – справжня передноворічна казка, що живе в серцях маленьких акторів.

Мар’яна Лиховид, музикознавець

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно