Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Різдвяну радість" закарпатським дітям-сиротам дарують благодійники з Норвегії (ФОТО)

"Різдвяну радість" закарпатським дітям-сиротам дарують благодійники з Норвегії (ФОТО)

"Різдвяну радість" закарпатським дітям-сиротам дарують благодійники з Норвегії (ФОТО)
В очікуванні новорічно-різдвяних свят час міняє свої звичні кольори, які йому нав’язує буденність нашого життя, на яскраві. І не дивно, адже в хаосі всього, що нас оточує, ми, іноді, просто не...
ВІДЕО ДНЯ

В очікуванні новорічно-різдвяних свят час міняє свої звичні кольори, які йому нав’язує буденність нашого життя, на яскраві. І не дивно, адже в хаосі всього, що нас оточує, ми, іноді, просто не встигаємо, навіть на хвилинку, відійти від звичних для нас справ, щоб відчути свободу від проблем, роботи або сімейних негараздів. Але саме в цей період, коли на календарі один день міняє інший день грудня, всі починають відлік нового часу, в очікуванні особистого дива, яке ми малюємо в своїй фантазії. Деколи просто не можливо описати ті передноворічні відчуття, які вирують не тільки в "дорослих", а й "маленьких" серцях. Саме останні очікують від Нового року та Різдва тепла, чуйності, ласки та доброти у вигляді різних подарунків. Та доля не всім дає можливості повноцінно відчути настрій цих свят. Одні з них – діти-сироти або ті, які позбавлені батьківського піклування. Але на противагу цього існують різні благодійні товариства, організації, які з радістю переступають поріг шкіл-інтернатів і не тільки, для того, щоб принести в життя вихованців таких спеціальних закладів трішечки новорічно-різдвяного дива. Однією з таких організацій є Закарпатський обласний благодійний фонд "Дім Милосердя", який 14 грудня стартував з акцією "Різдвяна радість" в Домбоківській (Мукачівський район) спеціальній загальноосвітній школі-інтернат для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З першим словом до учнів звернувся керівник фонду Фенчак Василь Іванович, який представив всіх інших гостей (декотрі з них вихідці з Норвегії) та розповів про мету їхнього приїзду. Після цього, на його прохання, діти, по бажанню, читали віршики та співали пісеньки. За цим дійством також спостерігали вихователі, педагог-організатор та директор даного навчального закладу Лавер Любов Іванівна.

Ну, а на завершення такого візиту, звичайно, не обійшлося без подарунків, які всі дітки радо приймали від представників благодійного фонду. Та не залишилися без презенту і вони: директор школи вручила їм вишиту руками учнів скатертину.

Реклама

Підсумовуючи візит Закарпатського обласного благодійного фонду "Дім Милосердя" у вищезгаданий навчальний заклад, його керівнику, Василю Івановичу було задано кілька питань, на які радо погодився нам відповісти.

– Ви вже не одноразово відвідували цю школу-інтернат перед різдвяними святами, і хотілося б дізнатися чи здійснюєте ви візити в інші інтернат-школи?

Реклама

– Так, безумовно, напередодні Різдвяних свят ми дуже багато їздимо по всій області: відвідуємо дитячі будинки, малозабезпечені родини, ромські табори, проводимо різні акції.

– А в інші області України ви їздите?

– Ні, в інші області ми не їздимо, тому що наш благодійний фонд поширений лише на школи та дитячі будинки Закарпаття.

Реклама

Михайло Микита

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно