Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Солотвині планують відкрити румунське консульство

У Солотвині планують відкрити румунське консульство
ВІДЕО ДНЯ

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль здійснив робочу поїздку в с.Порошково Перечинського району і зустрівся з генеральним консулом Румунії в Чернівецькій області Елеонорою Молдован, котра в складі делегації привезла гуманітарну допомогу місцевій громаді волохів.

На початку травня заплановане відкриття Консульства Румунії в Солотвині (Тячівський район), яке надаватиме румунські візи та дозволи на малий прикордонний рух мешканцям Закарпаття. Голова ОДА та генконсул обговорили деталі відкриття консульства, перспективи відновлення двох контрольно-пропускних пунктів на українсько-румунському кордоні в межах Закарпатської області (в с.Хижа Виноградівського району та с.Яблунівка Хустського району), а також інші питання транскордонного співробітництва між Закарпаттям і Румунією, – повідомляє офіційний сайт керівника ОДА.

Реклама

Під час неофіційної частини поїздки Г.Москаль зустрівся з волоською та українською громадами, які понад півстоліття проживають у Порошкові. Для довідки: із 4800 мешканців села близько 1500 чоловік представляють волоську і 500 – ромську громади. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно