Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Віктор Балога є одним із кандидатів на крісло спікера у ВР

Віктор Балога є одним із кандидатів на крісло спікера у ВР
В Адміністрації Президента продовжуються переговори з самовисуванцями-мажоритарниками з метою сформувати провладну більшість у парламенті. За даними джерела в АП, вже проведені ряд переговорів, і 25...

В Адміністрації Президента продовжуються переговори з самовисуванцями-мажоритарниками з метою сформувати провладну більшість у парламенті. За даними джерела в АП, вже проведені ряд переговорів, і 25 самовисуванців-мажоритарників підтвердили готовність співпрацювати з «Партією Регіонів». «Так, є самовисуванці, які намагаються об'єднати мажоритарників Вінницької, Хмельницької та інших прилеглих областей на основі регіональних інтересів, ми знаємо, що йдуть такі консультації. Втім, серед таких переговірників є вже ті, хто підтвердив участь у фракції «Партії Регіонів». Крім того, навіть при реалізації такі об'єднання не будуть довготривалими », - прокоментувло ініціативи самовисуванців джерело.

ВІДЕО ДНЯ

Серед основних кандидатів на пост спікера при цьому розглядаються Віктор Балога (екс-глава Секретаріату Президента Віктора Ющенка,до його групи впливу відносять 3-х депутатів), Віктор Бондар (екс-міністр транспорту, замглави Секретаріату Президента Віктора Ющенка, екс-голова Дніпропетровської облдержадміністрації, має попередні домовленості з 12-тьма депутатами про створення фракції), Володимир Литвин (екс-спікер парламенту, до його групи впливу відносять 8-м депутатів), Петро Порошенко (екс-глава РНБОУ, зараз міністр економічного розвитку і торгівлі, до його групи впливу відносять 3-х депутатів, має попередні домовленості з 7-ма депутатами про створення фракції). За словами джерела, в АПУ зацікавлені в появі нових компромісних фігур, які є близькими або вихідцями з «помаранчевої команди», зможуть вести ефективний діалог із Заходом, а також будуть сприйняті як компромісні для частини опозиції в парламенті, перш за все, для УДАРУ Кличка.

Найбільш можливими претендентами є кандидатури Віктора Бондаря, який має стабільні зв'язки з великими іноземними інвесторами і з людьми з найближчого оточення Президента РФ, а так само кандидатура Петра Порошенка, призначення якого так само може викликати позитивну реакцію заходу. «На користь Бондаря - відсутність на нього «політичної втоми», а на користь Порошенка - його досвід, розуміння потреб великого бізнесу і вміння знаходити компроміси», - прокоментувало джерело.

Реклама

Раніше депутат Верховної ради, член фракції Блоку Наша Україна-Народна Самооборона, обраний депутатом парламенту 7-го скликання самовисуванець від мажоритарного округу № 88 (Івано-Франківська область) Олесь Доній називав оптимальним обрання спікером нового складу парламенту депутата, обраного в якості самовисуванця. «Повинна бути компромісна кандидатура, бажано з числа незалежних депутатів. А вже заступниками може бути один з провладної більшості, а один з числа опозиції », - вважає Доній. При цьому, на його думку, кандидатуру голови Ради буде визначати Партія регіонів, так як у опозиції немає достатньої кількості голосів для відповідного рішення. «Якщо влада захоче продемонструвати, що вона буде неухильно фальсифікувати далі, неухильно діяти заради обрання Януковича на другий термін, то вона поставить (спікером) представника радикального крила з Партії регіонів. Якщо влада готова шукати компроміс і з власним народом і з європейською спільнотою, тоді будуть пошуки умовно нейтральної кандидатури ... з числа самовисуванців », - сказав парламентарій.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно