Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Латорицю випустили лосося Дунайського

У Латорицю випустили лосося Дунайського
Днями Закарпаття довело свою особливість в частині Європейської інтеграції та близькості духом до світової громади рибалок і любителів природи. Причиною цього є зариблення р.Латориці Дунайським...

Днями Закарпаття довело свою особливість в частині Європейської інтеграції та близькості духом до світової громади рибалок і любителів природи. Причиною цього є зариблення р.Латориці Дунайським лососем.

ВІДЕО ДНЯ

Визначним у цій події є той факт, що зазначений вид внесено до Червоної книги України, як вид котрий перебуває на грані зникнення і являє собою особливу цінність серед представників лососевих. Не дивлячись на те, що розповсюдженням ареалу (розселення) Дунайського лосося займаються переважно зарубіжні організації (де він в природі раніше навіть не зустрічався) вони досягли досить значних успіхів, в Україні цим питанням переймаються одиниці. Система природоохоронних заходів побудована на мінімалізмі. Внесення в Червону книгу не дає бажаних результатів, а тому цим питанням переймаються в більшості громадські організації за підтримки органів рибоохорони.

Так, в цьому році, в черговий раз випущено 300 особин дунайського лосося природоохоронною організацією "Головатиця". Можливо кількість в промислових підрахунках і мізерна, але враховуючи той факт, що вказаний вид з минулого зарибку (2011р.) вже попадався рибалкам на вудочку, підтверджує правильність намірів і дій не байдужих людей до відтворення популяції дунайського лосося в Закарпатті. І можливо прийде час коли, науковці і рибалки з інших країн будуть мати за щастя, можливість вивчати в природі та рибалити на Дунайськогоко лосося, котрий на той час уже не буде в Червоній книзі України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно