Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Керівники Закарпаття побачили, як Чехія розвиває відновлювальну енергетику

Керівники Закарпаття побачили, як Чехія розвиває відновлювальну енергетику

Керівники Закарпаття побачили, як Чехія розвиває відновлювальну енергетику
ВІДЕО ДНЯ

Як нині Чехія зменшує залежність енергетики і теплового сектора від викопного палива, що сприяє скороченню викидів парникових газів, та використовує альтернативні джерела енергії, – наочно продемонстрували делегації Закарпатської облради на прикладі новітньої теплоелектростанції поблизу м. Білина Устецького краю.

Під час офіційного візиту до Устецького краю голова облради Михайло Рівіс разом з делегацією побував на потужній та сучасній електростанції Ледвіце. Її потужність складає 640 МВт, розташована вона біля підніжжя Рудних гір та курортних міст Тепліце і Білин, – стверджує відділ комунікації ГУ Національної поліції у Закарпатській області.

Реклама

Ресурсна база складається з п’яти виробничих енергоблоків. Головна мета електростанції полягає в тому, щоб зменшити шкідливий вплив виробництва електроенергії на навколишнє середовище. Відтак, викиди оксидів азоту значно знижено в процесі горіння, електрофільтри повністю реконструйовані.

Як розповів головний інженер, крім поставок електроенергії споживачам тепла, електростанція Ледвіце через єдину енергетичну сервісну компанію поставляє тепло до найближчих трьох міст.

Реклама

Спільне виробництво електричної і теплової енергії відбувається в одному циклі.

Загальний річний відпуск тепла споживачам складає близько 1000 т, з максимальною тепловою потужністю 150 МВт. Встановлена потужність для подачі тепла становить 380 МВт, хімічна обробка води дозволяє 270 МВт в теплових мережах. Таким чином, завод має значні резерви потужності, що дозволяє підключити інші споживачі і збільшити обсяги поставок в існуючих місцях. Як наголошували чеські партнери, переваги теплопостачання електростанції – розумні і конкурентоспроможні ціни, а також оперативні та стабільні поставки.

Відтак закарпатській делегації провели екскурсію навколо турбіни, продемонстрували потужні обладнання котелень та оглядовий майданчик, що на висоті понад 140 м.

Реклама

Як зазначив Михайло Рівіс, для Закарпаття альтернативні джерела енергії також дуже необхідні через вигідність їх використання та низький ризик заподіяння шкоди довкіллю. «Нині потрібно переводити природну енергію, джерела якої нас оточують, в більш доступну та зручну для нас електричну енергію та тепло, які ми можемо використовувати в повсякденному житті», – резюмував очільник обласної ради, подякувши за проведений цікавий та пізнавальний екскурс на найвищому індустріальному об’єкті Чехії.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно