Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівщина приєдналася до всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху

Мукачівщина приєдналася до всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху

Мукачівщина приєдналася до всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху
ВІДЕО ДНЯ

За ініціативи Міністерства охорони здоров’я України, підтримки Кабінету Міністрів України з 16 по 22 травня в Україні пройде Тиждень безпеки дорожнього руху.

Всеукраїнська акція проводиться з метою консолідації зусиль органів державної влади, бізнесу, профільних відомств, громадськості для забезпечення виконання державних та міжнародних програм з безпеки дорожнього руху та пропаганди дотримання правил дорожнього руху всіма його учасниками.

Реклама

Сумна статистка на всеукраїнському рівні констатує, що на автошляхах щороку  гине 4 000 осіб та більш, ніж 30 000 людей отримують травми, ДТП є першою за поширеністю причиною смерті молоді у віці від 15 до 24 років та другою серед дітей у віці від 5 до 14 років.

Мукачівщина теж придналася до всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху. Так, постійно діюча комісія з питань перевезень громадян, яку очолює перший заступник  голови Мукачівської РДА Андрій Данканич, здійснила перед рейсовий огляд автобусів, які здійснюють перевезення в межах Мукачівського району.

Реклама

До складу комісії увійшли: Георгій Горват – директор ДП "Диспетчерська служба пасажирських перевезень", Іван Лендєл – головний спеціаліст відділу  містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури РДА. До роботи комісії долучилися й представники Управління Укртрансбезпеки в Закарпатській області, зокрема Сергій Кейс – заступник начальника профільного відомства. Взяли участь у комісійному огляді і представники Національної поліції в Закарпатській області.

В ході проведення передрейсового огляду автобусів комісія перевірила найважливіші аспекти: здійснення медичного огляду водіїв, що включає в себе вимірювання тиску, перевірки життєво важливих показників та проходження тесту на вміст алкоголю в крові; перевірку технічного та санітарного стану транспортних засобів, а також – наявності документації, передбаченої законодавством.

Крім рейсових автобусів, які здійснюють перевезення в межах Мукачівського району, комісія здійснила огляд і транспортних засобів від підприємств, які доставляють працівників до місця роботи. Адже на таких підприємствах, як ТОВ "Завод "Флекстронікс", ПАТ "Мукачівський завод "Точприлад", ЛТД "ЕНО меблі" працюють багато мешканців саме Мукачівського району, тому безпека під час перевезень є спільним завданням бізнесу, влади та профільних відомств.

Реклама

Комісія зауважила на деяких недоліках, виявлених під час перевірки. Так, водіям наголошено на обов’язковому розміщенні у транспортному засобі наглядної інформації, передбаченої чинним законодавством, зокрема: відомості про маршрут та дані про підприємця-перевізника, що надає послуги, а також інформацію про розклад руху. Також пасажир автобусу має право отримати інформацію про водія, який обслуговує рейс. Водіям рейсових автобусів, які здійснюють перевезення населення, рекомендовано використовувати бейджики із зазначенням прізвища та імені.

В рамках передрейсовго огляду транспортних засобів з водіями була проведена профілактична бесіда, під час якої Андрій Данканич наголосив на найважливіших пріоритетах: необхідності дотримання правил дорожнього руху, особливо на ділянках залізничних переїздів.

Особливу увагу було приділено темі безпеки дітей на дорогах та наданню першої долікарської допомоги у випадку ДТП за участю дітей.

По підсумку перед рейсової перевірки у Мукачівській РДА відбулася нарада за участю всіх підприємців, які здійснюють надають послуги з перевезення в межах Мукачівського району.

Перший заступник голови Мукачівської РДА Андрій Данканич зауважив, що комісія не виявила суттєвих недоліків під час перевірки та подякував підприємцям за виконання ліцензійних вимог. Разом з тим, Андрій Данканич попросив не зменшувати увагу до основних критеріїв якісних перевезень: санітарного стану машини протягом робочого часу, дотримання графіку руху та ПДР.

Сергій Кейс, як представник контролюючого органу, наголосив, що технічний стан автобусів, які здійснюють рейси у Мукачівському районі у належному стані та зауважив на переліку вимог, яких потрібно дотримуватися: проведення інструктажів з новоприйнятими водіями, обов’язкового дотримання правил посадки та висадки пасажирів, та наявності всієї необхідної документації, і, звичайно, чіткого дотримання правил дорожнього руху.

"Якщо кожному з водіїв вдасться випередити дорожню пригоду, врятувати людське життя, - значить спільна справа, яку ми робимо в сфері послуг з перевезення. – є недаремною, - констатував Сергій Кейс".

Реклама

У 2016 році Тиждень безпеки дорожнього руху буде проходити у два етапи: з 16 по 22 травня та з 14 по 20 листопада. Мукачівщина і в подальшому долучатиметься  до всеукраїнської акції з метою підвищення безпеки на дорогах та мінімізації ризиків ДТП.

Якісне та безпечне перевезення мешканців Мукачівщини – це спільний результат щоденної роботи перевізників, профільних служб та відомств та районної влади.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно