Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Селу Кваси, що на Рахівщині, потрібна нова школа

Селу Кваси, що на Рахівщині, потрібна нова школа

Вирішити питання продовження будівництва нової школи у с. Кваси Рахівського району – народний депутат Василь Петьовка звернувся до віце-прем’єр-міністра  регіонального розвитку Геннадія Зубка.

ВІДЕО ДНЯ

 У  загальноосвітній школі с. Кваси, що на Рахівщині, навчається 360 учнів. І найближчим часом тут очікують, що кількість школярів збільшиться. Проте, навчаються учні тут у далеко не найкращих умовах. За класи їм слугують вісім пристосованих приміщень, які, до того ж - у критичному стані та не відповідають жодним санітарно-гігієнічним вимогам. До речі, як окремий навчальний заклад, ця школа функціонує ще  з 1945 року.

Для повноцінного навчання у безпечних та комфортних умовах учням вкрай потрібен новий навчальний заклад. Питання будівництва нової школи у Квасах піднімається вже багато років. Так, за цінами ще 2012 року визначено, що для спорудження  нової ЗОШ І-ІІІ ступенів на 500 учнів  потрібно 25851,429 тис. грн. У 2014 році з обласного бюджету для початку будівництва школи виділили 1 млн. грн. За ці кошти розпочали спорудження будівлі та збудували фундамент центрального корпусу. Однак для місцевого бюджету будівництво нової школи – завдання непосильне.

Реклама

Тому народний депутат  Василь Петьовка звернувся із депутатським зверненням до Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка. У своєму зверненні народний депутат просить розглянути питання щодо продовження фінансування будівництва нової школи у селі Кваси за рахунок виділення коштів з державного бюджету. А саме, розглянути можливість виділення коштів, згідно Закону України «Про державний бюджет України на 2016 рік», за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно