Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Територію міста Ужгорода можуть розширити

Територію міста Ужгорода можуть розширити

Таку пропозицію висловили фахівці під час форуму "Децентралізація: виклики та можливості для міста Ужгорода". Участь у заході взяли фахівці зі Львова, Києва, Закарпаття.

ВІДЕО ДНЯ

Заступник начальника управління містобудування та архітектури Закарпатської ОДА Олег Боршовський пропонує розпочати децентралізацію влади шляхом приєднання приміської зони до меж міста. Приміська зона, за словами фахівця, має бути закладена разом із планом перспективного розвитку міста. Генеральний план Ужгорода, на його думку, є недоопрацьованим.

«Якщо ми думаємо, що навколишні села можуть існувати без Ужгорода, а Ужгород – без них, то ми дуже помиляємось», – зазначив він. Також фахівець пропонує зарахувати до приміської зони, а згодом і до міста, населені пункти, які розташовані у межах 20 кілометрів.  

Реклама

Проте, мешканці тих населених пунктів, які потенційно можуть бути приєднані до Ужгорода, не вельми оптимістично сприйняти таку перспективу.

«Ми ж не діти тут з вами. Давайте реально дивитись на речі. Чи не буде це приєднання кроком не до розвитку наших населених пунктів, а до збільшення грошових потоків до міського бюджету. Ви ж самі знаєте як важко гроші повертаються назад на нижчі рівні», – сказала Вікторія Демко.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно