Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Геннадій Москаль вирушив до Братислави, аби порушити проблему повітряного руху між Україною та Словаччиною

Геннадій Москаль вирушив до Братислави, аби порушити проблему повітряного руху між Україною та Словаччиною

Геннадій Москаль вирушив до Братислави, аби порушити проблему повітряного руху між Україною та Словаччиною

26 червня цього року закінчується термін угоди між Кабінетом міністрів України та Урядом Словацької Республіки про передачу відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху та про експлуатацію міжнародного аеропорту "Ужгород". Маневрування літаків при посадці в Ужгород здійснюється через повітряний простір Словаччини саме завдяки цій угоді, яка підписувалася, коли Словаччина ще не була членом ЄС. Для укладання нової угоди необхідно здійснити сертифікацію провайдера аеронавігаційного обслуговування України Європейським агентством із безпеки авіації (EASA). Саме такі вимоги висуває Виконавчий Регламент Комісії Євросоюзу.

ВІДЕО ДНЯ

Тільки після такої сертифікації Словаччина може делегувати право спецпідприємству України обслуговувати повітряний рух у частині словацького повітряного простору, – інформує прес-служба Закарпатської ОДА.

Усі необхідні документи з подальшим укладанням угоди готуються на міждержавному рівні, однак неодноразові звернення Закарпатської облдержадміністрації до центральних органів влади з проханням терміново взятися за вирішення цього питання, на жаль, не дали результатів. Щоб не допустити закриття аеропорту "Ужгород" після 26 червня, Геннадій Москаль у складі робочої групи здійснив поїздку в Братиславу. З українського боку в поїздці крім голови ОДА взяли участь представники Міністерства інфраструктури і транспорту, Державіаслужби, Аероруху та директор аеропорту "Ужгород", зі словацького – міністр транспорту Маріо Немет та фахівці, що займаються організацією повітряного руху країни.

Реклама

Також керівництво ОДА звернулося до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням дати доручення відповідним міністерствам і відомствам підготувати проект нової угоди між Україною та Словаччиною про передачу відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно