Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді розглядають можливість надання учасникам АТО та афганцям 119 земельних ділянок

В Ужгороді розглядають можливість надання учасникам АТО та афганцям 119 земельних ділянок

В Ужгороді розглядають можливість надання учасникам АТО та афганцям 119 земельних ділянок

Необхідність внести зміни у детальний план території індивідуальної малоповерхової забудови в Ужгороді в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані днями на громадських слуханнях обговорили у міськраді.

ВІДЕО ДНЯ

Як пояснив в. о. начальника управління містобудування та архітектури Ужгородської міської ради Михайло Івегеш, зміни необхідні, бо надходить дуже багато заяв на виділення земельних ділянок під індивідуальне житлове будівництво від учасників АТО, – зазначає Ужгородська міська рада.

Автор проекту – фахівець Закарпатського Державного інституту проектування міст і сіл "ЗАКАРПАТДІПРОМІСТО" розповів про зміни щодо кожного планованого кварталу. Вони дають можливість надати 119 ділянок.

Реклама

Зокрема:
Квартал №1 на 59 ділянок запроектований в районі вулиць Тютюнова, Донецька, Кишинівська, Кречка, Тернопільська, Мілославського, Кашшая. Загальна площа ділянок – 3,6926 га. Територією проходить високовольтна лінія електропередач (110 кВт) з охоронною зоною 20 м від крайнього проводу. В попередньо розробленому детальному плані територія призначалася під багатоквартирну багатоповерхову забудову та зблоковану малоповерхову забудову котеджного типу.

Квартал №2 на 10 ділянок запроектований в районі вулиці О.Теліги. Загальна площа ділянок – 0,6238 га. Територією теж проходить високовольтна лінія, раніше територія не призначалася під забудову.

Реклама

Квартал №3 на 8 ділянок, вул. О.Теліги. Загальна площа ділянок – 0,5323 га. Тут теж високовольтна електролінія. В попередньо розробленому детальному плані територія не призначалася під забудову.

Квартал №4 на 16 ділянок, запроектований в районі вулиць Загорська, Ярослава Мудрого, Лінійна, Мирна. Загальна площа ділянок – 1,2 га. У попередньо розробленому детальному плані територія призначалась під багатоповерхівки.

Квартал №5 на 26 ділянок запроектований в районі вулиці Загорської, Ярослава Мудрого, Саксаганського. Загальна площа ділянок – 1,6526 га. В попередньо розробленому детальному плані територія призначалася під будівництво об’єктів обслуговування районного значення та споруд комерційного призначення.

Реклама

Один із присутніх військових порушив проблему погодження проектів землеустрою, рішення про дозвіл на їх розробку в районі вулиці Загорської прийняте ще в 2015 році.

Однак начальник відділу землекористування Олександр Чепкий пояснив: відповідно до закону "Про землеустрій" земельні ділянки передаються у власність на підставі детального плану, який розроблено у відповідності до генерального плану. Оскільки генеральний план Ужгорода оскаржували в судах, він не діяв, то, відповідно, і детальні плани не можна було затверджувати. Через те, що вносяться зміни в детальний план цієї території, вирішення питання погодження проектів землеустрою можливе тільки після затвердження містобудівної документації.

У резолюції, яку сформували за результатами обговорень на громадських слуханнях, зазначено:

– подати на розгляд комісії з питань регулювання земельних відносин містобудування та архітектури містобудівну документацію "Внесення змін у детальний план території індивідуальної малоповерхової житлової забудови в районі вулиць Тютюнової, Загорської, Ярослава Мудрого для розміщення житлових будинків садибного типу для учасників АТО та бойових дій в Афганістані";

– рекомендувати подати на розгляд під час засідання виконавчого комітету проект рішення про затвердження містобудівної документації.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно