Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У День добросусідства українці передали словакам легендарний гелікоптер

У День добросусідства українці передали словакам легендарний гелікоптер

У День добросусідства українці передали словакам легендарний гелікоптер
ВІДЕО ДНЯ

21 травня на пункті пропуску «Ужгород – Вишнє Немецьке» відбувся День добросусідства між Україною та Словаччиною. Не оминули таку подію увагою й  рятувальники. Зокрема, у заході особисто взяв участь начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Роман Гудак, який представляв усю оперативно-рятувальну службу краю.

Гості святкування мали нагоду як поспілкуватися з закордонними колегами, так і ознайомитися з культурними особливостями Кошицького самоврядного краю й різних районів Закарпаття. Під час урочистої частини Дня добросусідства перед численною публікою виступили почесні гості з обох сусідніх держав. Відтак голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль вручив президенту Словацької Республіки (1999 – 2004 рр.) Рудольфу Шустеру символічну табличку, яка свідчить про передачу гелікоптера Мі-8ПС-9 від України для експонування в Музеї авіації у словацькому місті Кошице. Вертоліт 1972 року випуску, який наразі знаходиться на нейтральній смузі, незабаром транспортують до сусідньої країни, де реставрують і представлять на огляд громадськості, – повідомляє У ДСНС України в Закарпатській області.

Реклама

«Наші колеги з Музею авіації пообіцяли, що після завершення реставраційних робіт запросять нас для перегляду експозиції, аби ми особисто оцінили результат. Загалом ми підтримуємо із словацькими рятувальниками дружні відносини. І такі заходи, як День добросусідства, дозволяють ще більше поглибити плідну співпрацю. Можна сказати, що подібні святкування зміцнюють стосунки між народами і пожежними службами», – зазначив начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Роман Гудак.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно