Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Понад півсотні громадян звернулись зі своїми проблемами до міського голови Ужгорода

Понад півсотні громадян звернулись зі своїми проблемами до міського голови Ужгорода

Понад півсотні громадян звернулись зі своїми проблемами до міського голови Ужгорода

З ідеєю створити в Ужгороді центр, де б могли жити і займатися підсобним господарством молоді люди з психоневрологічними вадами, звернулися вчора на прийом до міського голови Богдана Андріїва представники міського товариства захисту дітей з особливим потребами "Надія". Крім них, на прийом було ще 53 звернення, чимало колективних.

ВІДЕО ДНЯ

Батьки і рідні підопічних "Надії" говорили про тих молодих людей, які стають дорослими і не можуть соціалізуватися, їхні батьки вже теж стають старшими, хворіють і тривожаться, на кого залишать дітей. Товариство могло б звертатися з проханнями про підтримку, у тому числі грантову, якби мали земельну ділянку чи будівлю, яку б можна було переобладнати під житло для 25-30 чоловік та невелике господарство, де молоді люди могли б працювати і частково забезпечувати себе. За схожим принципом діє "Парасолька" у Тячеві. Богдан Андріїв погодився, що це серйозна проблема і міська влада шукатиме, як її вирішувати, – повідомляє Ужгородська міська рада.

Чимало під час прийому було і прохань про ремонт дахів, вулиць, каналізації, вуличного освітлення, перенесення контейнерних майданчиків. Більшість із вулиць, площ і будинків, про які йшлося, вже передбачені програмами поточного, капітального тощо ремонтів.

Реклама

Кілька звернень було і про надання житла, хоча постійно повідомляється: міська влада Ужгорода не має житлового фонду.

Приходили й люди, які стоять у черзі на земельні ділянки, однак наразі проводиться інвентаризація всіх земель міста і тільки після її завершення будуть приймати рішення про розподіл ділянок.

Реклама

Літня самотня жінка звернулася з проханням допомогти з документацією на електричне опалення, сама система вже встановлена.

Були і прохання про матеріальну допомогу, насамперед на лікування. Зокрема, йшлося і про дуже талановиту дівчинку Настю, яка здобула перше місце на 9-му міжнародному конкурсі "Срібний дзвін" (образотворче мистецтво), грає на музичних інструментах. Маленька потребує пересадки рогівки, яку можуть зробити в Білорусі, збір коштів для цього вже розпочався.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно