Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Мукачеві створена єдина в Україні Громадська рада з дотримання прав людини при виконавчому комітеті міської ради

В Мукачеві створена єдина в Україні Громадська рада з дотримання прав людини при виконавчому комітеті міської ради

В Мукачеві створена єдина в Україні Громадська рада з дотримання прав людини при виконавчому комітеті міської ради
На сьогоднішній день Громадські ради – вже не нове для України явище. Головне завдання цих рад – налагодження системного діалогу та ефективної взаємодії між представниками міськвиконкому та...

На сьогоднішній день Громадські ради – вже не нове для України явище. Головне завдання цих рад – налагодження системного діалогу та ефективної взаємодії між представниками міськвиконкому та громадськості, доводити до місцевих адміністрацій думки громадськості та впливати на них задля суспільної користі.

ВІДЕО ДНЯ

29 серпня 2012 року відбулись установчі збори по формуванню Громадської ради з дотримання прав людини при виконавчому комітеті Мукачівської міської ради. На цьому засіданні були розглянуті основні питання та сформований склад Громадської ради з дотримання прав людини. До цієї ради увійшли представники недержавних громадських та благодійних організацій (включаючи ромські організації), а також представники друкованих засобів масової інформації.

Загальним голосуванням Головою Громадської ради з дотримання прав людини при виконавчому комітеті Мукачівської міської ради був обраний Олег Григор'єв, президент Благодійного фонду "Розвиток".

Реклама

За словами Олега Григор’єва: «Громадська рада з дотримання прав людини – це інструмент формування та підвищення правової культури населення міста Мукачево. Адже права людини — це основоположні права, не знаючи їх, людина не може повноцінно розвиватися і реалізувати всі свої можливості в захисті власної волі. Громадська рада з дотримання прав людини створена не лише з метою контролю та моніторингу порушень прав людини, а й з метою поширення інформації та проведена правопросвітницьких семінарів і тренінгів, круглих столів та форумів».

На сьогоднішній день, новостворена рада являється єдиною в Україні подібною Громадською радою з дотримання прав людини, яка працює при виконавчому комітеті.

Реклама

Неурядові організації відіграють надзвичайно важливу роль у сприянні та дотриманні прав людини, демократії та верховенства закону. Наша міська рада прагне розширювати наявні у неурядових організацій можливості вносити свій внесок у розвиток громадянського суспільства та забезпечення прав людини.

Віктор Січовий

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно