Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Всі бажаючі мали змогу побувати в Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області

Всі бажаючі мали змогу побувати в Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області

Всі бажаючі мали змогу побувати в Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області

У неділю, 19 червня, відбулася Відкрита екскурсія Ужгородом, де гості та мешканці міста мали змогу побувати в Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області та почути історію походження міліції/поліції.

ВІДЕО ДНЯ

Чимало містян та гостей міста зібралися о 14:00 на площі Театральній, незважаючи на дуже спекотний день і те, що християни саме святкували Трійцю. Екскурсовод Олександр Коробко розпочав зустріч з розповіді про актуальність та походження на Закарпатті міліції/поліції, адже в найтяжчих ситуаціях люди звертаються до правоохоронців з надією на допомогу, – повідомляє відділ комунікації ГУНП у Закарпатській області. 

Зупинившись біля адмінбудівлі поліції, Олександр Коробко розповів і про її походження. Піднімаючись на другий поверх, де знаходяться кабінети начальників ГУНП, група зупинилась біля стендів начальників та керівників Закарпатської міліції/поліції, які керували з 1944 року і по теперішній час. Також в коридорі Головного управління Нацполіції знаходиться муляж Донецького аеропорту. Екскурсовод пожартував, що на цьому екскурсія закінчена, адже вже все показав, але це був тільки початок.

Реклама

Відвідувачів дуже здивував той факт, що на території ГУНП можна побачити справжню в’язницю. Багато людей зацікавились цим та почали задавати питання.

«На цьому місці була тюрма – це чи не найсучасніша в’язниця в Європі. З усіма мірами безпеки, вентиляцією, освітленням тощо» – зазначив Олександр Коробко.
Підійшовши до музею, екскурсовод розповів, що за Радянського Союзу на цьому місці був слідчий ізолятор і люди не відбували там покарання. 

Реклама

В самому музеї найбільше увагу відвідувачів привернув «куточок АТО». Він продемонстрував, як військові живуть, одягаються, харчуються на Сході.

Перейшовши далі, присутні почули про старшину міліції в Свалявському районі – Москаля.

«Прізвище Москаль в Закарпатській міліції пов’язано не тільки з генерал-лейтенантом, який зараз у нас «губернатор», але й з старшиною, який в Свалявському районі благополучно шпигунів затримав», – розповів екскурсовод.

Реклама

Учасники екскурсії розповіли про враження від побаченого: «Чудова вистака, дуже сподобалась. Особливо мені сподобались куточки, присвячені зброї, яка зараз в АТО. Справді, таке надихає не тільки працівників поліції, але й звичайних громадян, які бачать демонстрацію цієї мужності бійців, хлопців, які зараз там на Сході перебувають. Шана їхньому героїзму».

Одна із гостей ГУНП зі сльозами на очах розповідала про своїх синів, які були на передовій. Вона повідала про те, що людина, яка не була там, не мала там родичів, ніколи не зрозуміє цього болю та серйозності.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно