Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Молодь Мукачівської єпархії відвідала Румунію (ФОТО)

Молодь Мукачівської єпархії відвідала Румунію (ФОТО)
Молодь Мукачівської єпархії на чолі з протодияконом Антонієм Добошом прийняли участь в Міжнародному молодіжному православному таборі в Румунії. З благословення високопреосвященнішого Феодора,...

Молодь Мукачівської єпархії на чолі з протодияконом Антонієм Добошом прийняли участь в Міжнародному молодіжному православному таборі в Румунії.

ВІДЕО ДНЯ

З благословення високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського та по запрошенню Високопреосвященнішого Теофана, митрополита Яського, члени Іршавського та Сухівського молодіжних братств на чолі з протодияконом Антонієм Добошом, заступником голови Відділу у справах сім’ї та молоді Мукачівської єпархії, разом з учасниками Чернівецької, Тернопільської та Кам’янець-Подільської молодіжок прийняли участь у Міжнародному молодіжному православному таборі, який відбувався протягом 26-29 липня в місті Нямц (Румунія) і був організований Молдово-Буковинською митрополією Румунського Патріархату.

Тема цьогорічної молодіжної всеправославної зустрічі – любов, а саме: «Що таке любов? Чи вміємо ми любити? Кому і як дарувати нашу любов?»

Реклама

Всього в таборі проживало 650 учасників з різних держав:більшість складала румунська молодь,а також приїхали з Франції, Болгарії, Молдови, Сербії, США, України. Українська делегація складалась з 15 чоловік. У Чернівцях її зустрів один із координаторів табору Теодор Алін, який був надійним гідом і помічником у всіх справах,не дивлячись на мовний бар’єр.

Кожний день розпочинався з Літургії,яку завжди очолювали Архієреї: Владика Сілуан-єпископ румунів в Італії, митрополит Молдови і Буковини Теофан та митрополит румунської діаспори в північній Європі.

Реклама

Високопреосвященніший Серафим.За словами однієї учасниці з Закарпаття, неперевершеним відчуттям заповнились молоді серця, коли їх вийшов сповідати Владика Сілуан, хоча кожен з Владик залишив незабутні яскраві приклади з життя,мудрі настанови.

Після Літургії день продовжувався програми: заняттямина природі, на яких кожен висловлював свою думку з приводу обговорюваної теми,лекціями, в т.ч. відомого румунського актора Діну Пуріча, спортивними розвагами,постановками театралізованих сценок, співом. Окремою сторінкою в таборі була паломницька подорож до монастирів та Святинь Румунії. Учасники відвідали: Нямецький чоловічий монастир, в якому подвизався Паісій Величковський, монастир Георгія Побідоносця, монастир Молдавіца, монастир Воскресіння Христового, монастир Путна,де похований великий полководець Штефан Великий,який внаслідок кожної своєї перемоги будував монастир, монастир святого Леонтіята монастир Іоана Сучавського.

Як згадує один із учасників: «у день перед від’їздом було організовано концерт,на якому кожна команда проявляла свої творчі здібності,(ми співали українські народні пісні),а ввечері розпалили багаття,навколо якого зібрались всі 650 учасників об’єднані любов’ю. За ці короткі декілька днів наповнених молитвами, щирістю, невимовною радістю і великою братерською любов’ю ми стали одною сім’єюі прощатись з табором нам було дуже важко. Адже за весь час перебування у таборі ми всі відчули єдність у Христі- незалежно від етнічних,національних або географічних кордонів. З великою любов’ю та щирістю запрошували нас бути учасниками табору і наступного року у більшій кількості.

Реклама

Ми отримали від подорожі незабутні враження,велику духовну наснагу,пережили безліч щирих,непідробних почуттів,взяли дуже багато корисного,навчились любити і радіти кожній хвилині життя!»

Христина Вербіщук, Мукачівська православна єпархія

Молодь Мукачівської єпархії відвідала Румунію (ФОТО) – 01
Молодь Мукачівської єпархії відвідала Румунію (ФОТО) – 02
Реклама
Молодь Мукачівської єпархії відвідала Румунію (ФОТО) – 03
Молодь Мукачівської єпархії відвідала Румунію (ФОТО) – 04
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно