Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Очільник Закарпаття відвідав села, які найбільше постраждали від градобою

Очільник Закарпаття відвідав села, які найбільше постраждали від градобою

Очільник Закарпаття відвідав села, які найбільше постраждали від градобою

23 червня голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль відвідав села Виноградівського району, а саме: Королево, Веряця і Теково. Саме ці населені пункти найбільше постраждали внаслідок потужного градобою 21 червня.

ВІДЕО ДНЯ

Мета візиту губернатора – пояснити людям механізм та порядок виділення коштів із державного бюджету для надання компенсацій громадянам, оселі яких зазнали пошкоджень внаслідок градобою, – інформує Виноградівська РДА.

Геннадій Москаль розповів людям про те, що з обласного бюджету вже виділено мільйон гривень, а сьогодні районна рада виділить ще близько мільйону, для надання матеріальної допомоги постраждалим від негоди. Натомість для компенсації збитків нанесених градом необхідна значно більша сума, орієнтовно від 50 мільйонів гривень. Такі кошти можуть бути виділені тільки із резервного фонду державного бюджету, і відповідне клопотання вже надійшло до Кабінету міністрів України із області. Таке ж клопотання сьогодні, після проведення позачергової сесії, відправлять і із Виноградівської районної ради.

Реклама

Читайте також: Нечуваний градобій на Закарпатті: стихія завдає нищівний удар

Згорьованих людей сьогодні надзвичайно турбує ряд питань, одним із яких є невмотивоване підвищення цін на покрівельні та супровідні матеріали. Перший заступник голови Виноградівської райдержадміністрації Наталія Костелеба-Веремчук розповіла постраждалим, що вже проведено нараду із найбільшими підприємцями, що ведуть торгівлю будівельними матеріалами. Всі вони попереджені про те, що будь-яке невмотивоване підняття цін суворо каратиметься згідно букви закону.

Реклама
Читайте також:
Три хвилини пекла: як під час граду сипалась покрівля будинку

Окрім того, голова облдержадміністрації повідомив населення про те, що компенсація надаватиметься відповідно до завданої шкоди, і попросив їх не затягувати із складанням відповідних актів. Тільки після отримання остаточної суми збитків він пообіцяв особисто відправитися в Київ, і просити виділення коштів для надання компенсацій постраждалим від градобою 21 червня 2016 року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно