Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Генпрокуратура має відреагувати на інцидент на телекомпанії Балоги, – Томенко

Генпрокуратура має відреагувати на інцидент на телекомпанії Балоги, – Томенко

Генпрокуратура має відреагувати на інцидент на телекомпанії Балоги, – Томенко

Голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформації у 2002—2005 та 2012—2014 рр. Микола Томенко вимагає від Генеральної прокуратури відреагувати відповідним чином на ситуацію з народним депутатом України Віктором Балогою, який 23 червня 2016 р. влаштував дебош на власній телекомпанії «М-студіо» і побив її генерального директора.

ВІДЕО ДНЯ

Микола Томенко наголошує на неприпустимості втручання у діяльність журналістів та водночас дивується мовчанці медіа-організацій і захисників свободи слова.

Він нагадує, що згідно з чинним законодавством, цензура в Україні заборонена (частина третя статті 15 Конституції України). Крім того, відповідно до статті 24 нового Закону «Про інформацію» забороняється цензура, тобто будь-яка вимога, яка спрямована, зокрема, до журналіста, засобу масової інформації, видавця, керівника, розповсюджувача, яка передбачає узгодження інформації про її поширення або накладення заборони чи перешкоджання в будь-якій іншій формі тиражуванню  або поширенню інформації.

Реклама
Читайте також:
"Будеш показувати мене й Андрія, або заб’ю тебе!..", – Москаль розповів, як Балога "наїхав" на гендиректора "М-студіо"

В свою чергу, статтею 171 Кримінального кодексу України встановлено відповідальність за умисне  перешкоджання  законній професійній діяльності журналістів. Такі діяння караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на термін до шести місяців,  або обмеженням волі на термін до трьох років. Переслідування журналіста за виконання професійних обов’язків, за критику, здійснюване службовою особоюабо групою осіб за попередньою змовою, карається штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням  волі на термін до п’яти років, або позбавленням права обіймати певні посади на термін до трьох років.

Реклама

«Отож, Генпрокуратура повинна невідкладно відреагувати на ситуацію з погрозами гендиректору та журналістам вказаної телерадіокомпанії з боку народного депутата та вжити відповідних, передбачених законом заходів», – переконаний Микола Томенко.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно