Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді визначать автора майбутнього пам’ятника, що увічнить полеглих бійців АТО

В Ужгороді визначать автора майбутнього пам’ятника, що увічнить полеглих бійців АТО

В Ужгороді визначать автора майбутнього пам’ятника, що увічнить полеглих бійців АТО

Відкритий конкурс на найкращий проект пам’ятника особам, які віддали життя за Україну під час проведення АТО, підходить до свого логічного завершення.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо, що з 13 лютого по 13 травня 2016 року всі охочі професійні скульптори мали змогу представити на розгляд компетентного журі свої пропозиції з урахуванням вимог конкурсу, що були оприлюднені управлінням культури ОДА через офіційні ЗМІ області, – зазначає управління культури Закарпатської ОДА.

Зрештою, свої проекти надали Василь Олашин, Василь Роман та Михайло Белень. Планшети та макети з авторським баченням концепції майбутнього пам’ятника всередині травня впродовж тижня експонувались у фойє будівлі облдержадміністрації із тим, аби зацікавлені темою фахівці, журналісти та представники громадськості могли ознайомитися з конкурсними проектами.

Реклама

Після, 19 травня, відбулося засідання журі відкритого конкурсу, в підсумку якого було вирішено продовжити роботу над удосконаленням проектів у тому ж складі авторів, але вже з урахуванням конкретного місця розташування майбутнього пам’ятника на Пагорбі Слави.

Сьогодні ж, 29 червня, відбулась презентація проектів безпосередньо на місці їх можливого встановлення у присутності не тільки авторів і членів журі, а й представників мистецької спільноти Закарпаття та громадських організацій учасників бойових дій в зоні АТО. Побачене члени журі детально обговорюватимуть уже на завтрашньому засіданні, за висновками якого і визначать переможця конкурсу.

Реклама

З переможцем буде укладено угоду про встановлення пам’ятника, для володаря другої премії передбачена грошова винагорода у розмірі 10 тис. грн, а за третє місце – 6 тисяч грн.

Оголосять переможців уже в п’ятницю, 1 липня, в залі засідань облдержадміністрації (пл.Народна, 4, ІІІ поверх, каб.313), де об 11:00 стартує круглий стіл "Скрижалі пам’яті Срібної Землі", присвячений проблемам пам’яток культурної спадщини Закарпаття.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно