Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгородська міськрада відстояла права на прибудинкову територію для 4500 місцевих жителів

Ужгородська міськрада відстояла права на прибудинкову територію для 4500 місцевих жителів

Ужгородська міськрада відстояла права на прибудинкову територію для 4500 місцевих жителів

Міська влада Ужгорода підтримала мешканців багатоквартирних будинків №№ 35, 37, 39 на вул. 8-го Березня №№ 30, 32, 34 на Можайського №№ 3, 5, 7, 9, 9а, на Генерала Свободи у відстоюванні їхніх прав на користування спільною прибудинковою територією, де розташовані футбольне поле, спортивний та дитячі майданчики.

ВІДЕО ДНЯ

У 2008 році рішенням сесії цю прибудинкову територію надали в оренду на 5 років підприємству «Закарпатінвестбуд» для будівництва багатоповерхівки, – йдеться у повідомленні Ужгородської міської ради.

У грудні 2013 року забудовник намагався продовжити термін оренди землі, але депутати міськради не проголосували за це. Відтак, ділянка повернулася в користування громади. Однак через півтора року ПП «Закарпатінвестбуд» звернулося до суду з вимогою продовжити їм оренду і зобов’язати міськраду підписати договір оренди землі на новий термін – до 2019 року.

Реклама

Через кілька місяців судових засідань у різних інстанціях Вищий господарський суд України своїм рішенням захистив право ужгородців на власне подвір’я. У липні 2015 року міська рада знову підтвердила свою позицію і скасувала рішення від 2008 року про надання в оренду ПП «Закарпатінвестбуд» земельної ділянки, яка належить до прибудинкової території .

Здавалось б усе – закон і справедливість перемогли. Однак забудовник знову подав позов, яким просив визнати неправомірними дії Ужгородської міської ради щодо цієї земельної ділянки.

Реклама

І ось нарешті 6 липня 2016 року Вищий господарський суд України поставив остаточну крапку в цьому питанні і прийняв рішення, яким підтвердив і рішення Господарського суду Закарпатської області, і судове рішення Львівського апеляційного господарського суду, в яких зафіксовано відсутність будь-яких правових підстав у приватного підприємства «Закарпатінвестбуд» претендувати на земельну ділянку, яка належить співвласникам багатоквартирних будинків.

Так, завдяки принциповій та послідовній позиції працівників управління правового забезпечення, міська рада Ужгорода повторно відстояла у суді права майже 4500 ужгородців, які могли втратити двір.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно