Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Мукачево завітає голова міграційної служби України

В Мукачево завітає голова міграційної служби України
У п’ятницю, 22 червня, очільник Закарпаття Олександр Ледида зустрівся з головою Державної міграційної служби України Миколою Ковальчуком. На зустрічі також були присутні заступник керівника краю Іван...

У п’ятницю, 22 червня, очільник Закарпаття Олександр Ледида зустрівся з головою Державної міграційної служби України Миколою Ковальчуком. На зустрічі також були присутні заступник керівника краю Іван Качур, начальник управління Державної міграційної служби в Закарпатській області Ігор Михайлишин, а також начальник УМВС України в Закарпатській області Віктор Русин.

ВІДЕО ДНЯ

Під час зустрічі обговорили кілька актуальних для нашої прикордонної області питань – зокрема, проблему визначення статусу дітей-біженців. Адже часто затримують родини, що намагаються незаконно перетнути кордон, і виникає питання розміщення неповнолітніх на території краю. Це питання, на думку як місцевої влади, так і керівництва Державної міграційної служби потребує законодавчого врегулювання. Віктор Русин порушив питання розміщення затриманих нелегалів. З його слів, якщо затримання порушників кордону відбувається за межами прикордонної зони, правоохоронці вимушені власним коштом дбати про їх проживання та харчування.

Олександр Ледида зазначив: з огляду на розташування на території краю Пункту тимчасового розміщення біженців, часто реєструються повторні спроби незаконного перетину кордону. До того ж, відсутність розгалуженої мережі пунктів розміщення біженців в Україні призводить до перевантаження закарпатського – сюди направляють шукачів притулку з інших регіонів.

Реклама

До слова, під час візиту в область Микола Ковальчук відвідає Пункт тимчасового розміщення біженців Мукачеві та Перечині.

Станом на 14 червня 2012 року у Пункті тимчасового розміщення біженців (м. Мукачево та м. Перечин) проживають 56 осіб, у тому числі 31 дитина, з яких 4 – без супроводу дорослих. Всього з початку року перебувало 72 особи.

Реклама

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно