Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді немає жодного облаштованого місця для плавання

В Ужгороді немає жодного облаштованого місця для плавання

Купальний сезон в розпалі. В Ужгороді охочих поплавати вистачає, та є одна проблема – ніде купатись. Уж – гірська річка, а законодавство України забороняє купання в гірських річках. В обласному центрі Закарпаття немає жодної обладнаної зони для купання.

ВІДЕО ДНЯ

«Безпосередньо в місті Ужгороді місць для плавання немає. Та територія зони відпочинку біля води є. Біля філармонії були вжиті певні заходи. Вода підведена в кабінки, тож ужгородці можуть прийняти душ, переодягнутись і відпочити біля води можуть. А от у воді ні», – каже Сергій Дмитриїв, заступник начальника відділу оборони і мобілізаційної роботи.

Нестабільний рівень води, відсутність пологого спуску та неможливість постійного дослідження дна водоймища – причини, які унеможливлюють обладнання зони для купання в гірських річках. Єдиний спосіб безпечного плавання в Ужгороді – шукати платну альтернативу у вигляді приватних басейнів.

Реклама

«Зараз багато є критих басейнів. Так, це трохи дорого, але діти до 6-7 років займаються безкоштовно. Тож краще бути впевненим у безпеці дитини», – стверджує Сергій Дмитриїв, заступник начальника відділу оборони і мобілізаційної роботи.

Купання в гірських річках є небезпечним. Це засвідчує і статистика. Цьогоріч в Закарпатській області вже зареєстровано 20 летальних випадків внаслідок купання в необлаштованих місцях.

Реклама

«Люди купають в стихійних місцях. Переважно, це гірські річки, які мають швидкоплинну течію. Міняється русло, міняється дно. Взагалі люди, не знаючи умов цієї водної артерії, йдуть купатися. Тому стаються такі прикрі випадки», – мовив Федір Філіп, начальник відділу агітаційно-пропагандистської роботи управління ДСНС України в Закарпатській області

За прогнозами гідрометеоцентру купальний сезон в Ужгороді триватиме ще щонайменше місяць.

«Серпень себе характеризує, як сухий місяць і очікується, що опадів буде майже норма, а температура буде на 1-2 градуси вища від середньої багаторічної температури. Отож, літо продовжується, та на спеку очікувати не слід», – зауважив Василь Манівчук, начальник Закарпатського обласного центру з гідрометеорології.

Реклама

Облаштувати місця для плавання в Ужгороді можливо, але це коштуватиме величезних грошей, кажуть фахівці. Доти ж рятувальники наголошують: аби уникнути біди, варто утримуватись від купання в незнайомих місцях, не заходити у воду напідпитку, купатись поруч з іншими відпочивальниками та ні на мить не залишати дитину без нагляду дорослих.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно