Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгородські депутати ініціюють скликання позачергової сесії міськради щодо тераси на Корзо

Ужгородські депутати ініціюють скликання позачергової сесії міськради щодо тераси на Корзо

Ужгородські депутати ініціюють скликання позачергової сесії міськради щодо тераси на Корзо

Протягом двох днів тераса на вулиці Корзо у центрі Ужгорода стала топ-темою обговорення серед ужгородців. Ресторатор Роберт Левицький переконаний: цей галас штучний, а подібні тераси допоможуть оживити життя на історичній вулиці та надати певного шарму. Проект розробляла київська фірма у співробітниці з відомим дизайнером Вікторією Гресь. Щодо обурення громади та думок щодо демонтажу конструкції, ресторатор впевнений – потрібно шукати компроміс.

ВІДЕО ДНЯ

"У мене є офіційне затвердження щод 300 тисяч гривень витрат (на встановлення, на закупівлю меблів). Це мають бути мої ризики? З огляду на випадок, якщо громада проти. Немає питань – нехай депутати чи місто компенсовують витрати, далі побачимо. У даній ситуації потрібен компроміс. Якщо ви довіряєте нам, дайте кворум, дайте шанс. І далі ви побачите, чи воно має право на життя чи ні", – мовив ресторатор Роберт Левицький.

Депутат Сергій Фрінт, який обирався саме від округу «центр», каже: при підготовці проекту варто було врахувати думку громади, зокрема, і жителів тутешніх будинків. Загалом, ідею впровадження європейського досвіду встановлення терас вважає вдалою, але не у історичній частині міста.

Реклама

"Сама ідея непогана, проект виконано естетично і гарно, але не для цієї частини міста, з архітектурних позицій стосовно ширини пішохідної частини вулиці Корзо. Наприклад, у Львові, Відні, Будапешті у центральній частині міста робляться тераси уздовж закладу, все має бути пропорційно. Враховуючи, що це у нас історична частина міста, це мало би бути узгоджено із жителями, які проживають у цьому окрузі", – зауважив обранець.

Група обранців ініціює скликання позачергової сесії Ужгородської міської ради. Оскаржуватимуть і перевищення повноважень членів виконкому, які дозволили змінювати прийняту у 2014 році план-схему розміщення літніх терас у пішохідній частині Ужгорода.

Реклама

"Виконком 27 липня прийняв 2 рішення. Перше – дозволив комісії з числа працівників виконкому самовільно, перевищивши свої повноваження, змінювати план-схему розміщення літній терас у центрі міста. Тобто, сесія має приймати рішення. Це перший проект рішення, який будемо оскаржувати. Друге – про безпосередньо надання дозволу на розміщення тераси розміром 4х10", – сказав депутат Ужгородської міської ради Андрій Риба.

Крім усього, ініціативна група збирає підписи під зверненням до влади щодо демонтажу нової тераси. А депутати сподіваються, що колеги підтримають їх проект рішення про скликання сесії, та знайдуть конструктивне рішення ситуації.

Нагадаємо, що скандальну терасу в центрі Ужгорода охороняє поліцейський.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно