Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На 14-ти існуючих вольєрах Ужгорода є близько 400 безпритульних тварин

На 14-ти існуючих вольєрах Ужгорода є близько 400 безпритульних тварин

На 14-ти існуючих вольєрах Ужгорода є близько 400 безпритульних тварин

Сьогодні, 8 серпня, в Ужгородському прес-клубі проведено «круглий стіл» з питань загострення проблеми безпритульних собак та проблем, пов’язаних із ними. Зголосилися обговорити способи виходу із ситуації, що склалася в місті керівництво Ужгородської міської ради, Ужгородська організація захисту тварин «БАРБОС», представник Кінологічного центру Головного управління Національної поліції Закарпатської області та медики.

ВІДЕО ДНЯ

Заступник міського голови Олександр Гарбор наголосив на потребі створення програми боротьби з безпритульними тваринами.

«Вважаю, що ситуацію треба оцінити та щось з цим робити. Визначити осіб, які мають бути залучені до цього процесу. Має бути розроблена відповідна програма, ми маємо деякі напрацювання з цього приводу. Відповідальним за таку роботу буде департамент міського господарства, я особисто куруватиму цей процес. Місто має притулок для тварин. Ми посилюватимемо роботу в цьому напрямку», – наголосив Олександр Гарбор.

Реклама

Ситуація з безпритульними тваринами є непростою, адже на існуючих 14 вольєрів в місті є близько чотирьох сотень чотирилапих. Собаки часом кусають людей, а вакцини, які потрібні після нападу тварин на Закарпатті, не представленні в достатній кількості, – розповів на зустрічі з журналістами обласний травматолог Володимир Гайович. Медик наголосив, що ліки все ж оперативно підвозяться постраждалим пацієнтам, – повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Заступник начальника Кінологічного центру Головного управління Національної поліції Закарпатської області Дмитро Безкровний наголосив і на іншій стороні проблеми: люди викидають своїх домашніх улюбленців, бо не можуть з ними впоратися.

Реклама

«Наші кінологи можуть надати консультації щодо утримання собак. І домашній улюбленець перестане бути тягарем та не опиниться на вулиці. Крім цього наші спеціалісти можуть виїхати на місце події та виловити агресивну собаку. Це буде тимчасовий, але ефективний спосіб захисту громадян. Якщо йдеться про тварину, яка має власника, потерпілий від такої собаки може написати заяву і притягнути господаря до відповідальності», – наголосив Дмитро Безкровний.

Крім цього кінолог звернув увагу на те, що центр постійно приймає екскурсії і дітям розповідають про відповідальність господарів, які вирішили тримати вдома тварин. Поліцейські вчать малюків відповідальності в таких справах, що згодом приводить до зменшення викинутих напризволяще чотирилапих.

На 14-ти існуючих вольєрах Ужгорода є близько 400 безпритульних тварин – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно