Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На мукачівському автовокзалі з’явилась каса для інвалідів

На мукачівському автовокзалі з’явилась каса для інвалідів
У приміщення автовокзалу в Мукачеві з’явилася окрема каса для людей із обмеженими фізичними властивостями. На фоні інших вирізняється відповідною наклейкою із зображенням інваліда на візку, а під...

У приміщення автовокзалу в Мукачеві з’явилася окрема каса для людей із обмеженими фізичними властивостями.

ВІДЕО ДНЯ

На фоні інших вирізняється відповідною наклейкою із зображенням інваліда на візку, а під касовим віконцем на підлозі встановили пандус, за який слугує підвищена дерев»яна платформу з нахилом, щоб людина на інвалідній колясці змогла заїхати.

Інша справа, чи дотримано всіх відповідних вимог, і чи людина з вадами дійсно зможе скористатися послугами каси, чи все зроблено лише «для галочки». Перевірити, на жаль, це не змогли, оскільки за наше півгодинне перебування на вокзалі жодного пасажира до цієї каси не підходило. До всього касир по той бік віконця не чергує тут постійно, підходить в разі потреби з інших кас. А це поки буває, каже, вкрай рідко. І не дивно, бо зазвичай людей на інвалідних візках, які збираються кудись їхати, супроводжує хтось із «ходячих», який купує квиток в звичайній касі.

Реклама

Однак придбати білет – це лише півбіди. За нашими спостереженнями в області жоден із рейсових автобусів не пристосований до потреб інвалідів. Все зводиться до того, що водій відкриває задні дверцята і разом із коляскою заносять не ходячого пасажира всередину або ж складають коляску, ставлять в багажник, а його заносять в салон. Натомість, до прикладу, Одесою не один рік курсують міські автобуси, які пристосовані для інвалідів – його «дно» нижче від звичайних і, коли автобус зупиняється, воно знаходиться нарівні із бордюрами. Так що заїхати інваліду всередину не складає зайвих зусиль, а в салоні для них відведені спеціальні місця якраз навпроти виходу.

Оксана Штефаньо

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно