Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Юні паломники зі Зняцьова відвідали Унівську Лавру

Юні паломники зі Зняцьова відвідали Унівську Лавру

5 серпня маленькі паломники греко-католицької громади с. Зняцьово вирушили у духовну подорож до Свято-Успенської Унівської Лаври. Разом з дорослими парафіянами та у супроводі пароха о. Михайла, за сприянням депутата Мукачівської районної ради Георгія Горвата, юні вірники змогли стати невеличкою частинкою історії цього величного духовного осередку.

ВІДЕО ДНЯ

Свято-Успенська Унівська Лавра Студійського уставу – один з найдавніших монастирських комплексів України, заснований наприкінці XIV століття князем Федором Любартовичем. Багата історія монастиря бачила і великий духовний розвиток, так і занепад та знищення за часів радянської влади. З цим монастирем пов’язані імена видатних людей, зокрема тут був рукоположений Андреєм Шептицьким на священика Йосиф Сліпий.

Під час паломництва діти змоги долучитися у таємничість утренні, духовно збагатитися під час Божественної Літургії. Крім того, вони змогли здійснити захоплюючу екскурсію Лаврою, побачити місця, де відбувалися важливі історичні події, відчути їх духовну велич, пити свяченої води з животворного джерела, про яке відомо ще з XVI століття, скуштувати смачний спільний сніданок у трапезній монастиря, завести нові знайомства.

Реклама

Парафіяни завдячують всім, хто долучився до можливості перебування дитячої паломницької групи в Унівській Лаврі, адже кожна така подорож розвиває дитину і робить її активним співбудівничим майбутнього нашої церкви та України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно