Кількість госпіталізованих внаслідок отруєння в одному із ресторанів Ужгорода зросла до 20 осіб
23 серпня в Закарпатській обласній клінічній інфекційній лікарні відбулася прес-конференція стосовно масово отруєння в ресторані готельно-ресторанного комплексу, що знаходиться на вул. Верховинській, на виїзді з Ужгорода в бік Словаччини. Ситуацію коментували Михайло Поляк, головний лікар обласної клінічної інфекційної лікарні, та Вікторія Тимчик, заввідділу епідеміологічного нагляду (спостереження) за інфекційними захворюваннями ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України».
ВІДЕО ДНЯОтруєння сталося ввечері 20 серпня. Спочатку було госпіталізовано 11 осіб, але пізніше їхня кількість зросла до 20. Ресторан зачинили, там працюють працівники СЕС.
Як повідомили лікарі, у відділенні інтенсивної терапії знаходиться один хворий, його стан середньої важкості. Ще один пацієнт перебуває в Мукачівській районній лікарні, двоє – у Львові. Усі інші вже стаціонарно не лікуються. Серед постраждалих є двоє осіб з Києва та жінка на 22-му тижні вагітності. Було проведено обстеження й родичів хворих та персоналу закладу.
Реклама«У ході перевірки ресторану не виявлено жодних супровідних документів на м’ясо та яйця. Вони були придбані персоналом десь на базарі, – заявили експерти, – що є категорично неприпустимим для закладів такого рівня».
Це вже не перший подібний випадок у цьому ресторані. Нещодавно після святкування дня народження половина гостей отруїлася, чоловік та дружина потрапили до інфекційної лікарні. У них виявили сальмонельоз.
РекламаЛікарі стверджують, що ще можливі випадки звернення до них відвідувачів закладу, адже інкубаційний період не завершився.