Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Влада Закарпаття намагається зберегти єдиний гірський в Україні аеропорт «Ужгород»

Влада Закарпаття намагається зберегти єдиний гірський в Україні аеропорт «Ужгород»

Влада Закарпаття намагається зберегти єдиний гірський в Україні аеропорт «Ужгород»

На розгляд депутатів облради вноситься проект рішення про внесення змін до Програми підвищення ефективності функціонування Закарпатського обласного комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Ужгород" на 2013-2016роки.

ВІДЕО ДНЯ

Адже одним із пунктів "Стратегії розвитку Закарпатської області до 2020 року" визначено завдання щодо модернізації Ужгородського аеропорту, – стверджує прес-служба Закарпатської облради.

На сьогодні у летовищі реалізуються заходи проекту "Реконструкція міжнародного аеропорту "Ужгород". Перша черга" за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та співфінансування з обласного бюджету. А саме: реконструкція огорожі території аеропорту – бюджет проекту складає 8715, 733 тис.грн.; капітальний ремонт будівлі ТП-2, Вогонькова підстанція аеропорту – 387,98 тис.грн; капітальний ремонт будівлі ВОХОР аеропорту – 822,571 тис.грн; капітальний ремонт будівлі накопичувача (термінала) аеропорту – 928,447 тис.грн.

Реклама

За всіма проектами фінансування: Державний фонд регіонального розвитку – 9760,0 тис.грн.; обласний бюджет – 1094,731 тис.грн. Всього – 10 854,731 тис.грн.

Відповідним рішенням обласної ради від 5 січня 2016 в обласному бюджеті передбачено видатки на співфінансування реалізації зазначених проектів у сумі 1095,0 тис. гривень.

Реклама

Перелік зазначених об’єктів та фінансування їх реалізації затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 08.06.2016 № 432-р "Про внесення змін до переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2016 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, у тому числі тих, що фінансуються з метою погашення кредиторської заборгованості, зареєстрованої органами Державної казначейської служби станом на 1 січня 2016 року".

Для подання на конкурсний відбір інвестиційних програм (проектів), що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році змінами до програми передбачається реалізацію проекту з капітального ремонту злітно-посадкової смуги аеродрому на загальну суму 13150,0 тис.грн.

У зв’язку із припиненням з 6 червня поточного року виконання регулярних авіарейсів з аеропорту "Ужгород" для забезпечення фінансової підтримки, у тому числі для погашення заборгованості із виплати заробітної плати, оплати за спожиті комунальні послуги та енергоносії, інших першочергових видатків для забезпечення безперебійної роботи комунального підприємства, збереження трудового колективу авіапідприємства збільшено видатки на зазначену мету.

Реклама

Крім того, у зв’язку із введенням обов’язкового проходження навчання керівників аварійно-рятувальних робіт та персоналу ВОХОР для проведення контролю працівників аеропорту на авіаційну безпеку збільшено видатки за заходом потреби – проведення навчання персоналу аеропорту.

Необхідно зазначити, що загальний обсяг фінансування заходів на 2016 рік, визначений у Програмі, відкориговано у межах загального фінансування дії Програми і його проведено за рахунок перерозподілу фінансування між заходами, у межах визначених видатків.

Внесення пропонованих змін до Програми дасть можливість реалізації зазначених заходів, а відповідно – створить умови для  підвищення  рівня безпеки авіаперевезень та сертифікаційної придатності інфраструктури аеродрому, поліпшить якість надання послуг пасажирам.

На сьогодні підприємство неспроможне самостійно забезпечувати утримання та розвиток інфраструктури аеропорту. Функціонування аеропорту "Ужгород" потребує постійного підтримання його в належному стані, виконання вимог безпеки авіаперевезень та сертифікаційної придатності.

Фінансова і правова підтримка обласної державної адміністрації та обласної ради дає можливість уникнути припинення діяльності єдиного в області авіапідприємства, що є складовою авіаційної галузі України.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно