Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На заробітки в Польщу по-новому: країна змінює правила працевлаштування українців

На заробітки в Польщу по-новому: країна змінює правила працевлаштування українців

На заробітки в Польщу по-новому: країна змінює правила працевлаштування українців

Починаючи з наступного року, змінюються правила працевлаштування українців у Польщі – замість заяв роботодавців будуть дозволи міських органів.

ВІДЕО ДНЯ

«Замість заяв роботодавців про намір доручити виконання роботи іноземцю (пол. Oswadczenie o zamiazre powierzenia pracy cudzoziemcowi) будуть діяти дозволи (Zezwolenie na prace dla cudzoziemcow), які будуть видавати районні бюро праці (пол. Powiatowy Urzad Pracy)», – йдеться в повідомленні.

Голова Польсько-української господарчої палати Яцек Пєхота пояснює, що нинішні проблеми пов’язані з тим, що, бажаючи спростити процедуру працевлаштування сусідів з-за східного кордону, в Польщі діють надмірні спрощення. За його словами, заяви не реєструють на центральному рівні, а це ускладнює їх перевірку.

Реклама

Він зазначає, що є роботодавці, які подають значно більше заяв, ніж вони в змозі найняти працівників. Отже, частина документів потрапляє на чорний ринок.

Пєхота вважає, що ця проблема незабаром зникне. З 2017 року замінять заяви на дозволи, які будуть видавати бюро праці. Видаватися вони будуть автоматично, але завдяки реєстрації, їх справжність стане простіше перевірити.

Реклама

Голова Польсько-української господарської палати визнає існування ризику, який полягає в тому, що Центри зайнятості не встигатимуть із перевіркою заяв. При цьому він додав, що є ідея, щоб оплати за видачу цих дозволів залишалися в бюро, а це дозволить наймати додаткових працівників.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно