Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгородський міськвиконком розглянув проект реновації унікального скверу-альпінарію

Ужгородський міськвиконком розглянув проект реновації унікального скверу-альпінарію

Ужгородський міськвиконком розглянув проект реновації унікального скверу-альпінарію

Заступник начальника управління містобудування та архітектури Валентина Квіт поінформувала про засідання містобудівної ради з цього питання, де фахівці обговорили проект і просили внести корективи, аби максимально зберегти автентичність парку, природні елементи.

ВІДЕО ДНЯ

Керівник департаменту міського господарства Оксана Пайда наголосила, що проект минулого року пройшов онлайн обговорення, здобув перемогу в загальноукраїнському конкурсі і департамент підтримує проведення робіт, – стверджує Ужгородська міська рада.

Автор проекту доцент УжНУ Діана Кайнц зазначила, що організатори конкурсу в умови закладали створення довготривалого ефекту від проведених робіт, отож планується не лише впорядкувати територію, водойму, а й сформувати лавку-клумбу з місцями для сидіння, а також металеву перголу, яка допоможе врятувати два вже похилені дерева, серед них і тис, та матиме поручні для зручності спуску для літніх людей і дітей.

Реклама

На запитання міського голови Богдана Андріїва, чи мають громадські активісти або ще хтось із присутніх на засіданні виконкому додаткові зауваження, пропозиції представник Громадської ради Ужгорода Анастасія Бачинська відповіла, що лише підтримують проект.

Член виконкому, міський голова у 1998-2002 роках Степан Сембер відмітив, що на його погляд проект не порушить ландшафт, а лише внесе нові елементи, які прикрасять Альпінарій, тому його варто підтримати.

Реклама

Міський голова Богдан Андріїв відзначив: реалізація проекту за кошти благодійного фонду напередодні Дня Ужгорода є позитивним збігом обставин і чудово, якщо вдасться завершити роботи до святкувань. Однак якщо саме до Дня міста не впораються, реалізація проекту триватиме, адже головне – аби все було зроблено якісно.

Члени виконкому одноголосно підтримали надання дозволу на реалізацію проекту «Реновація унікального скверу-альпінарію».
Також Богдан Євстафійович запросив Діану Кайнц як науковця, члена спілки дизайнерів України долучитися до напрацювань із оновлення, поліпшення благоустрою парків Боздоський та Підзамковий. За словами дизайнерки, уже є студентські роботи з цікавим баченням, проектами. Від департаменту міського господарства пані Діана отримала пропозицію подавати ідеї також щодо озеленення території, клумб біля універмагу «Україна», який, як відомо, цього року серйозно постраждав від пожежі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно