Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Подорожуючі ляльки" завітали до Ужгорода

"Подорожуючі ляльки" завітали до Ужгорода
ВІДЕО ДНЯ

На площі Театральній розпочався українсько-словацький проект «Свято закарпатської культури».

Денна програма стартувала з костюмованої ходи у центрі міста персонажів найвідоміших дитячих казок, мультфільмів, вистав у рамках проекту «Словаччина-Україна: співпраця через кордон» за підтримки гранту Норвезького королівства за допомогою Норвезького фінансового механізму та за співфінансування із державного бюджету Словацької республіки, – повідомляє Ужгородська міська рада.

Реклама

На відкритті фестивалю від імені міського голови Ужгорода Богдана Андріїва всіх привітав заступник міського голови Олександр Білак. Він відзначив, що це яскраве дійство – ще один приклад продовження і розвитку українсько-словацької дружби.

Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Бур’янова наголосила, що такі спільні проекти зближують культуру наших двох сусідніх країн, для дітей є можливість не лише подивитися заходи, а взяти у них безпосередню й активну участь і площа Театральна в Ужгороді дуже гарна та зручна для цього.

Реклама

На сцені виступили танцюристи «Джерельця Карпат», юні вокалісти, а далі всіх бажаючих запросили до театру ляльок «Бавка», де почалася українська прем’єра спільного творчого українсько-словацького проекту – вистави «Чарівна повітряна куля».

На Театральній також до 17 години проходили майстер-класи для дітей із художньої творчості, у тому числі з виготовлення весільних аксесуарів, проходить виставка-продаж малюнків вихованців дитячої школи мистецтв, хенд-мейд робіт юних художників, майстрів, можна поласувати закарпатською весільною випічкою. Працював також ярмарок-продаж робіт майстринь на підтримку військових у зоні АТО.

У рамках «Свята закарпатської культури» також представлено 10 екранізацій легенд Словаччини.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно