Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачівській РДА говорили про те, як повернути родючість грунтам

У Мукачівській РДА говорили про те, як повернути родючість грунтам

У Мукачівській РДА говорили про те, як повернути родючість грунтам
Як повернути ґрунтам високу природну родючість і при цьому одержувати високоякісний, екологічно чистий врожай?! Ці питання нещодавно обговорили в Мукачівській райдержадміністрації під час наради з...

Як повернути ґрунтам високу природну родючість і при цьому одержувати високоякісний, екологічно чистий врожай?! Ці питання нещодавно обговорили в Мукачівській райдержадміністрації під час наради з керівниками сільськогосподарських інспекцій сільгосппідприємств, фермерських господарств та представниками громадських організацій району.

ВІДЕО ДНЯ

Одним із способів домогтися високих результатів у землеробстві, не порушуючи природного балансу в природі є використання ЕМ-технології. З їх ефективністю та сферами застосування ознайомив учасників наради науковий консультант науково-виробничої фірми м. Улан-Уде Загоруйко С.І. та представник громадської обласної організації М-Закарпаття Біланинець Ф.П.

Вперше про ЕМ-технології заговорили в Японії. Після багаторічних досліджень, у 1982 році, тамтешній вчений Теруо Хіга віднайшов у оточуючому природному середовищі цілу групу лідерів мікробного світу і назвав їх „ефективні мікроорганізми”. На їх основі він створив препарат ЕМ – 1, який відкрив можливості швидко й ефективно вирішити головні проблеми, які стоять перед людством: забезпечити достатньою кількістю екологічно чистої їжі, очистити від жахливого забруднення оточуюче середовище та повернути здоров’я людині. В основі ЕМ-технології лежить кисломолочна бактерія та бактерія з якої виготовляються дріжджі. Створений препарат, як мікробіологічне добриво, показує надзвичайні результати у рослинництві, його застосування докорінно змінює ситуацію у ґрунті, який стає структурованим, накопичує велику кількість поживних речовин і за декілька років відновлює рівень вмісту гумусу. З оздоровлення ґрунту і покращуються умови життя рослин – зміцнюється імунна система, суттєво підвищується морозо- та посухостійкість. Говорячи іншими словами, ЕМ-технологія відновлює виснаженість земель від хімічних добрив і ядохімікатів та підвищує продуктивність, якісність, прибутковість, екологізацію рослинності, а на рівні з цим і тваринництва.

Реклама

Як неодноразово повідомлялося під час наради, нині ЕМ –технологія активно впроваджується у світі, а її застосування в аграрному секторі стало частиною національної політики багатьох держав - від слаборозвинених, таких як Таїланд, до США, Японії, країн ЄС. Сергій Загоруйко переконаний, що за допомогою ефективних мікроелементів можна навіть у найменші строки вирішити питання покращення стану довкілля Чорнобильської зони.

Торік на Мукачівщині з ініціативи районної влади, експериментально спробували ці препарати для знищення бур’янів. Перший заступник голови райдержадміністрації Василь Пашкуляк каже, що застосування ЕМ-технологій показало хороший результат у боротьбі з такими небезпечними рослинами, як борщівник, амброзія та дика акація.

Реклама

На те що ЕМ-технології зацікавлять місцевих аграріїв сподівається і начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Ілля Йовбак. «Використовування ЕМ-технологій дозволяє не тільки істотно підвищити врожайність зернових (за рахунок того, що мікроорганізми покращують грунт і насичують його гумусом і фосфором), але значно - більш, ніж на чверть скоротити витрати сільгоспвиробників, оскільки використання ЕМ-технологій дає можливість зменшити кількість використаних мінеральних добрив і пестицидів. Але головною перевагою є те, що вони сприяють вирощуванню органічної продукції» - переконаний посадовець.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно