Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Французи, німці та австрійці хвалять закарпатську форель, а туристи вишиковуються в чергу, щоб її зловити

Французи, німці та австрійці хвалять закарпатську форель, а туристи вишиковуються в чергу, щоб її зловити

Французи, німці та австрійці хвалять закарпатську форель, а туристи вишиковуються в чергу, щоб її зловити

На форелевій фермі у селі Колочава Міжгірського району Закарпаття щодня ловлять 40 кілограмів форелі. Про це розповів власник ферми Володимир Дзюба.

ВІДЕО ДНЯ

Чоловік родом з Вінниччини, єдиний в Україні створив природну форелеву ферму. Вода в басейни тече з гірської річки, тому має приблизно однакову температуру влітку і взимку. Через це форель дуже смачна.

"Туристів дуже багато. Влітку записуються в чергу за 2-3 дні наперед. За раз ловлять до 2 кілограмів риби. Коли починав, працював з ресторанами й кафе. Тепер продаю рибу лише туристам", – каже Володимир.

Реклама
Французи, німці та австрійці хвалять закарпатську форель, а туристи вишиковуються в чергу, щоб її зловити – 01

Туристам роздає вудки, ті мусять спіймати рибину. Потім господар її чистить та смажить на мангалі.

Реклама

"В нас були на дегустації французи, німці, австрійці. Всі сказали, що риба дуже смачна", – додає господар.

Кілограм форелі коштує 250 гривень. На мангалі також готують картоплю "по-вінницьки" з часником та травами.

"Колись був у цьому селі на екскурсії. Мені так сподобалась природа, і форель. Що загорівся й собі щось подібне зробити. У справу вклав дуже багато. Та й справа не окупиться одразу. За рік форель виростає на 40 грамів. Треба чекати 5 років аби дійшла до товарного вигляду. Лише тоді і почне давати прибуток. Але в мене ризикове господарство. Якоїсь весни піднялася повінь і в річку змило кілька басейнів риби. А коли йде велика вода нічого вдіяти не зможеш", – додав Володимир Дзюба.

Реклама

У Володимира ферма збудована за американським проектом. Каже форель можна розводити будь-де, але вона не буде такою смачною і не є такою популярною в інших областях України.

"За 100 тисяч доларів можна зробити ферму, яка буде штучно охолоджуватись та наповнюватись киснем. В мене знайомі відкрили ферму на Вінниччині, але проект не пішов. Вінницькі люди знають карась, короп, товстолоб. Аби запустити подібний проект треба багато вкласти в рекламу, розкрутку місця".

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно