Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Більшість закарпатських доріг потребують негайного ремонту, – облрада

Більшість закарпатських доріг потребують негайного ремонту, – облрада

Більшість закарпатських доріг потребують негайного ремонту, – облрада

На другому пленарному засіданні четвертої сесії облради крайові обранці прийняли звернення до Верховної Ради Українита Кабінету Міністрів України щодо необхідності забезпечити виконання вимог пункту 4 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік», встановивши при цьому фіксований відсоток спрямування коштів загального фонду бюджетів усіх рівнів на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання автомобільних доріг та направили відповідне звернення.

ВІДЕО ДНЯ

У документі зазначається, що обласні депутати вкрай стурбовані ситуацією щодо стану доріг у Закарпатській області та вкрай обмеженим фінансуванням дорожньої галузі. У краї налічується 3347,8 км автомобільних доріг загального користування, з них 904,7 км – дороги державного значення (у тому числі 314,7 км – міжнародні, 295,1 км – національні, 86,9 км – регіональні, 208 км – територіальні) та 2443,1 км – місцевого значення, – повідомляє прес-служба Закарпатської облради.

Оскільки Закарпаття – прикордонна область, що є візитівкою та воротами України до Європейського Союзу, то саме тут забезпечення належного стану доріг має велике значення. Дорогами краю перевозиться велика кількість вантажів та пасажирів у транзитному, міжнародному та внутрішньому сполученнях, мандрують туристи, їздять місцеві жителі.

Реклама

Більшість наших доріг потребують негайного капітального ремонту, можливостей для проведення якого у 2016 році, на жаль, не створено. Так, у поточному році за рахунок державного бюджету України на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання автомобільних доріг у Закарпатській області передбачено всього 137,0 млн грн при мінімальній потребі 2700,0 млн грн. Станом на 10 липня 2016 року у місцевих бюджетах області передбачено кошти на ремонт та утримання автомобільних доріг у сумі 259,6 млн грн. За таких умов ми ніколи не побачимо якісних доріг у Закарпатті чи Україні та не зможемо утримати їх у належному стані.

Відповідно до статті 213.1.9 Податкового кодексу України об’єктом оподаткування акцизного податку є реалізація суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, зокрема пального. Згідно з відомостями Головного управління Державної фіскальної служби в Закарпатській області протягом січня-травня 2016 року суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі паливо-мастильних матеріалів перераховано до місцевих бюджетів надходжень у сумі 119, 8 млн. гривень. За поточний рік очікується зазначених надходжень у сумі 290,0 млн. гривень.

Реклама

Разом з тим, нерівномірне розміщення у населених пунктах мережі торгівлі підакцизними товарами та автозаправних станцій призводить до непропорційного наповнення місцевих бюджетів області. Зазначений податок акумулюється переважно лише у містах, селищах та великих селах. Тому, попри вагомі обсяги надходжень податку, в цілому по області немає можливості використати цей фінансовий ресурс для виконання власних повноважень органами місцевого самоврядування малочисельних та гірських територіальних громад.

Одночасно, згідно з пунктом 4 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» доручено Кабінету Міністрів України до 15 лютого 2016 року внести на розгляд Верховної Ради України пропозиції щодо змін до Бюджетного кодексу України в частині перерозподілу між місцевими бюджетами акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі нафтопродуктів, скрапленого газу, речовин, що використовуються як компоненти моторних палив, палива моторного альтернативного, з наступним спрямуванням відповідних надходжень на будівництво, ремонт та реконструкцію автомобільних доріг.

Враховуючи все  це, депутати Закарпатської облради просять забезпечити виконання вимог пункту 4 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік», встановивши при цьому фіксований відсоток спрямування коштів загального фонду бюджетів усіх рівнів на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання автомобільних доріг.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно