Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Москаль у якості свідка постав перед судом

Москаль у якості свідка постав перед судом

У середу, 5 жовтня, Міжгірський районний суд розглянув позов Національного природного парку «Синевир» до комунального підприємства «Музей лісу і сплаву на Чорній ріці», Міжгірського бюро техінвентаризації, державного реєстратора Міжгірської РДА та Синевирської сільської ради. Справа стосувалася незаконного відчуження Музею лісу і сплаву від Мінекології й створення на його базі комунального підприємства. Повернення цього об’єкту в державну власність і відновлення його роботи добивався Геннадій Москаль із часу призначення на посаду голови Закарпатської ОДА.

ВІДЕО ДНЯ

"Нагадаємо, що в березні 2008 р. обласна рада з грубим порушенням законодавства відібрала від держави Музей лісу і сплаву, однак нічого не зробила для його розвитку. Унікальний туристичний об’єкт, який постраждав від руйнівних паводків, перебуває у вкрай занедбаному стані, а щоб його відродити, необхідні значні кошти. Участь у розгляді справи взяв Г.Москаль, котрий дав суду покази як свідок", – йдеться у повідомленні на офіційному сайті очільника ОДА.

– Музей лісу і сплаву фактично вкрали від держави з метою приватизації, – заявив голова ОДА на суді. – Міністерство екології та природних ресурсів готове відродити його за кошти Євросоюзу, призначені для різних екологічних проектів, однак для відкриття фінансування необхідно повернути цей об’єкт у державну власність, тобто на баланс Мінекології. А зробити це можна тільки через суд. Створене обласною радою комунальне підприємство «Музей лісу і сплаву» було фіктивним – існувало тільки на папері, не мало офісу, його керівник давно звільнений. Минулого місяця Синевирська сільрада скасувала рішення свого виконкому  від 2008 року про оформлення права власності на Музей за обласною радою, оскільки це рішення було незаконним. Немає жодних правових перешкод для повернення Музею його власнику, тому я прошу суд прийняти справедливе і законне рішення, яке дасть можливість відродити цей унікальний у Європі об’єкт. 

Реклама

Міжгірський районний суд своєю постановою повністю задовольнив позов. Рішення Синевирської сільради щодо оформлення права власності на Музей за обласною радою визнане протиправним, а свідоцтво на право власності та державна реєстрація про спільну комунальну власність скасовані. Після набуття постановою законної сили Музей лісу і сплаву буде повернуто Мінекології.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно