Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді землю винних підвалів хочуть продати без конкурсу екс-депутату

В Ужгороді землю винних підвалів хочуть продати без конкурсу екс-депутату

В Ужгороді землю винних підвалів хочуть продати без конкурсу екс-депутату

В Ужгородській міській раді можуть запустити процес позаконкурсної приватизації земельної ділянки, де розміщені колишні винні підвали на вул. Ольбрахта, що в історичному центрі міста. Про це стало відомо із оприлюднених проектів рішень сесії, що відбудеться 18 жовтня.

ВІДЕО ДНЯ

Так, згідно з пунктом 1.41 проекту рішення №409, пропонується надати в оренду земельну ділянку в оренду на 5 років по вул. Ольбрахта, 7м, 7л, 7і, 7к громадянину Феєр Віктору Івановичу. Як показує номер ділянки на Публічній кадастровій карті України, ділянка знаходиться саме там, де розташовані нині закинуті винні підвали.

В Ужгороді землю винних підвалів хочуть продати без конкурсу екс-депутату – 01
Реклама

Прикметно, що попри фактичне розташування на згаданому місці винних підвалів, на кадастровій карті цільове призначення землі фігурує як «для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд». З цією ж метою ділянка передається і в оренду.

На це ж засідання міськради – 18 жовтня – підготовлено і проект рішення №414, згідно з пунктом 1.2 якого, надається дозвіл оцінювати ділянку – з метою її майбутнього продажу без конкурсу орендареві.

Реклама

Чи приймуть рішення щодо процесу приватизації землі – а фактично повної приватизації винних підвалів в історичному центрі – залежить від голосування депутатів Ужгородської міської ради.

Потенційний орендар землі – Феєр Віктор Іванович – був депутатом Ужгородської міської ради двох попередніх скликань (каденції 2006-2010 та 2010-2015 рр.).

Як стало відомо автору з власних джерел, у 2012 році було рішення Ужгородського міськрайонного суду, на підставі якого, визнано право власності винних підвалів за одним із підприємців.

Реклама

За цим фактом прокуратура Закарпатської області розпочала кримінальне провадження стосовно посадовців Ужгородської міської ради – за нібито сприяння у відчуженні підвальних приміщень, які, за версією прокуратури, коштують 2 мільйони гривень.

І хоча конкретна адреса об’єкту в релізі від правоохоронців не згадується, за джерелами автора, мова йде саме про винні підвали на вул. Ольбрахта.

«Встановлено, що службові особи Ужгородської міської ради умисно надали до суду завідомо неправдиві документи про нібито належність підвальних приміщень фізичній особі. В подальшому це дозволило суду прийняти рішення, на підставі якого підприємець приватизував 600 м кв нерухомості, які належали громаді міста», – резюмували у прес-службі прокуратури у березні 2015 року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно