Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачівському міськвиконкомі для зменшення корупції створили дозвільний центр

У Мукачівському міськвиконкомі для зменшення корупції створили дозвільний центр

У Мукачівському міськвиконкомі для зменшення корупції створили дозвільний центр
З січня 2012 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності». Відповідно до нього будь-які документи дозвільного...

З січня 2012 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності».

ВІДЕО ДНЯ

Відповідно до нього будь-які документи дозвільного характеру суб’єктам господарювання видаватимуться виключно через Державного адміністратора у дозвільному центрі в прозорих умовах при чітко визначених процедурах. У країні почне діяти принцип «єдиного вікна», що формує концептуально відмінний, у порівнянні з діючим, порядок взаємодії між органами влади і підприємцями різних форм власності.

Дозвільний центр – це робочий орган виконавчого комітету Мукачівської міської ради, який об’єднує представників місцевих та регіональних дозвільних органів та державного адміністратора щодо забезпечення взаємодії учасників за принципом організаційної єдності стосовно видачі, переоформлення та анулювання документів дозвільного характеру, видачі їх дублікатів.

Реклама

Метою діяльності дозвільного центру є вдосконалення та спрощення дозвільно-погоджувальних процедур для суб’єктів господарювання, які мають намір провадити або провадять господарську діяльність, а також забезпечення їх необхідною інформацією про порядок отримання документів дозвільного характеру.

Сутністю роботи дозвільних центрів за принципом «єдиного вікна» є можливість для підприємців легко отримувати документи, які необхідні їм для початку діяльності та, власне, зменшення корупції.

Реклама

Підприємцю необхідно лише надати державному адміністратору пакет документів для отримання дозволу. Після цього адміністратор сам передасть документи до відповідних інстанцій.

Стратегічні цілі:

- Надання інформаційної, консультаційної та практичної допомоги суб'єктами господарської діяльності, пов'язаної з отриманням документів дозвільного характеру для здійснення господарської діяльності;

Реклама

- Підготовка пропозицій щодо перегляду чинних порядків, здійснення погоджувальних (дозвільних) процедур структурними підрозділами виконкому;

- Проведення моніторингу та аналізу документів дозвільного характеру щодо дотримання ними порядку здійснення дозвільних процедур

У роботі дозвільного центру приймають участь:

- державний адміністратор;

- представники місцевих дозвільних органів;

- представники регіональних дозвільних органів;

- комунальні підприємства.

Реклама

Передбачено підключення місцевих дозвільних органів до системи електронного документообігу та автоматизованого обміну даними між державними адміністраторами і місцевими дозвільними органами. Такі нововведення сприятимуть підвищенню якості адміністративних послуг для підприємців та налагодженню взаємодії з органами влади.

Всі зміни покликані для спрощення отримання документів дозвільного характеру, економії часу, зменшення корупційного фактору, а саме: відміна витяги з ЄДР, видача всіх документів дозвільного характеру у дозвільному центрі (або їх реєстрація у дозвільному центрі), зазначений перелік відмов у видачі дозволів, встановлено термін видачі дозволів, регламентується проведення перевірок уповноваженим органом державних адміністраторів та місцевих дозвільних органів та встановлена значно суворіша відповідальність за порушення порядку видачі документів дозвільного характеру для державних адміністраторів та місцевих дозвільних органів.

Разом з тим, робота в напрямку удосконалення видачі документів дозвільного характеру продовжується.

Прийом відвідувачів у дозвільному центрі здійснюється за адресою : м.Мукачево, вул. Пушкіна, 2 (приміщення міськвиконкому) каб.9 телефон 5-44-68.

Мукачівська міська рада

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно