Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Сильні зливи на Закарпатті призвели до підтоплення земельних угідь, доріг та руйнації мосту

Сильні зливи на Закарпатті призвели до підтоплення земельних угідь, доріг та руйнації мосту

Сильні зливи на Закарпатті призвели до підтоплення земельних угідь, доріг та руйнації мосту
Закарпаття накрили сильні дощі, про які синоптики попереджали ще минулого тижня. Інтенсивні опади протягом двох днів вже встигли наробити чимало лиха по всій території області.

Закарпаття накрили сильні дощі, про які синоптики попереджали ще минулого тижня. Інтенсивні опади протягом двох днів вже встигли наробити чимало лиха по всій території області.

ВІДЕО ДНЯ

Найперше від потужних злив постраждала Перечинщина. Тут ще у неділю зранку, 6 листопада, почали надходити тривожні повідомлення. Внаслідок сильних дощів та через захаращеність русла місцевого потічка, придорожніх канав та зливних стоків побутовим сміттям сталось підтоплення 30 дворогосподарств у с. Зарічево на вулиці Горького. Підтоплень житлових будинків немає.

"Висота водного покрову на території підтоплених домогосподарств сягає 5-10 см", – стверджує У ДСНС України в Закарпатської області. Загиблих та травмованих внаслідок негоди немає. Відселення громадян не проводилось. Рятувальниками, працівниками Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса та місцевим населенням проводяться роботи щодо очистки русла місцевого потічка від  сміття та чагарників для  пропуску води. Загалом задіяно 35 чоловік та 4 одиниці техніки. Від Управління ДСНС України у Закарпатській області 12 чоловік та 2 одиниці техніки.

Реклама
Сильні зливи на Закарпатті призвели до підтоплення земельних угідь, доріг та руйнації мосту – 01

Трохи згодом вже практично з усіх районів Закарпаття почала надходити інформація про локальні підтоплення.

Реклама

В Ужгороді, зокрема, підтопило мікрорайон Радванка.  "Ось так виглядає Радванка. Треба човен. Ніхто не продає?", – зазначив користувач Микола Марчишак у соцмережі Фейсбук у підписі до фотографій.

Сильні зливи на Закарпатті призвели до підтоплення земельних угідь, доріг та руйнації мосту – 02

Свою стурбованість підняттям рівня води в Ужі та, відповідно, підтоплення мікрорайону, висловив Мирослав Горват.

Реклама

Сильні дощі протягом двох останніх діб призвели до того, що у Латориці сильно підвищився рівець води. У межах Мукачева річка із берегів не виллялась, але є місця, де вода вийшла на заплаву. Варто додати, що у селищах Кольчино та Чинадієво, це вверх по течії Латориці, вода в певних місцях так само вийшла на заплаву. Про підтоплення дворогосподарств рятувальники не повідомляли.

Сильні зливи на Закарпатті призвели до підтоплення земельних угідь, доріг та руйнації мосту – 03

Через сильні зливи вода також підтопила відомий закарпатський курорт "Лумшори". Користувач соцмережі "Фейсбук" Руслан Погоріляк оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбуці світлини та відеозапис, які демонструють наслідки негоди, яка сталась протягом останніх днів на Перечинщині. У соцмережах припускають, що таку стихію спричинили не лише опади та вирубка лісу, але й танення першого снігу у Карпатах.

У Чинадієві затопило частину водозабору.  В Мукачеві через це, до речі, на два дні обмежать подачу питної води.

"В зв’язку з підтопленням лівобережної частини водозабору "Чинадієво" з 7 листопада 2016 р. ММКП Мукачівводоканал зменшує подачу питної води протягом 7-9 листопада в районі вулиць Закарпатська – Верді, Сороча, Ів. Франка, Великогірна – Б.Хмельницького, Духнович, Я.Мудрого, І.Зріні, Шевченка, Берегівська, Севастопольська – Горького. Просимо забезпечити мінімальний запас води", – інформує ММКП Мукачівводоканал.

Також активісти повідомляють, що на Хустщині піднявся рівень води у річці Ріка. 

Сильні зливи на Закарпатті призвели до підтоплення земельних угідь, доріг та руйнації мосту – 04
Реклама

Сильно постраждала від негоди Свалявщина. Приміром, внаслідок сильного дощу в Сваляві частково пошкоджено міст через р. Свалявка. Бурхлива річка змістила бетонну опору, внаслідок чого лівий бік моста дещо просів. 

Зараз на місці надзвичайної події працює аварійна служба. Правоохоронці повністю перекрили рух для транспортних засобів.

Правоохоронці також повідомляють, що 7 листопада в’їзд до села Пасіка було перекрито у зв’язку з підтопленням дороги за межами населеного пункту. На місці події працюють працівники поліції, які скоординовують рух водіїв у цьому напрямку. Наразі об’їзд здійснюється через трасу в селі Голубине.

Станом на 12 годину ніяких надзвичайних ситуацій через підтоплення в районі не виникало, населення села Пасіка не евакуювалося. Як довго буде перекрито дорогу – поки невідомо, – йдеться у повідомленні відділу комунікацій поліції Закарпатської області.

Сильні зливи на Закарпатті призвели до підтоплення земельних угідь, доріг та руйнації мосту – 05

Варто також відмітити, що через перезволоження ґрунту та інтенсивних опадів стався зсув ґрунту в Рахівському та Воловецькому районах загальним об’ємом 150  куб. м.

"Унаслідок цього існує загроза руйнування житлового будинку та надвірної споруди в с. Тишів Воловецького району", – інформує У ДСНС України в Закарпатській області. На місці працює комісія ТЕБ та НС Воловецької РДА. Підрозділ УДСНС не залучався.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно