Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • За 10 днів ужгородські комунальники вивезли з кладовищ 210 кубометрів сміття

За 10 днів ужгородські комунальники вивезли з кладовищ 210 кубометрів сміття

За 10 днів ужгородські комунальники вивезли з кладовищ 210 кубометрів сміття
ВІДЕО ДНЯ

210 кубічних метрів сміття за останні 5 днів жовтня та перші 5 днів листопада вивезли з ужгородських кладовищ у Барвінку та на Кальварії працівники комунального підприємства «Ужгородський комбінат комунальних підприємств» Ужгородської міської ради (для наочності – це щонайменше 26 вантажівок).

Прибирання після поминальних днів на цих двох кладовищах закінчили ще минулої п’ятниці, 4 листопада. Зараз, за словами керівника підприємства Анатолія Сухолова, робітники ще працюють на цвинтарі у мікрорайоні Радванка. До слова, умови тут найскладніші, бо поховання здійснювалися на горі, куди ніяка техніка не заїде, тож прибирають і зносять сміття донизу робітники підприємства власноруч. Також викликали альпіністів, які обрізають аварійні дерева, – інформує Ужгородська міська рада.

Реклама

Усі міські кладовища підтримують у порядку працівники КП "Ужгородський комбінат комунальних підприємств", зараз це три десятки людей включно з адміністрацією (до речі, робочих рук катастрофічно бракує, хоч сьогодні підприємство може працевлаштувати 12 людей). До обов’язків працівників комунального підприємства, розповідає Анатолій Романович, входить прибирання центральних доріжок кладовищ, покоси узбіччя та вивезення на звалище сміття, яке люди складають у певних місцях під час відвідування могил рідних і близьких, вирізка аварійних дерев у доступних місцях.

Найбільше сміття накопичується під час поминальних днів, близьких до 1 листопада. До прикладу, на цвинтар у Барвінку люди заїжджають на алеї автівками, прибирають могили, викидають багато сміття. Однак через те, що техніка проїхати не може, прибрати його вчасно не вдається. Люди цього не знають чи не хочуть розуміти, тому в ці дні чимало нарікань на купи сміття на цвинтарі. Після 1 листопада кілька днів триває інтенсивне прибирання, адже це величезна територія, площа 16,4 га – там поховано близько 25 тисяч людей. Зараз тут усе прибрано і вивезено, у чому можна пересвідчитися з фото. В інші періоди комунальники два-три рази на тиждень наводять порядок на кладовищі.

Реклама

До речі, неприбрані могили, яких вже є досить багато - не компетенція КП. Згідно із законодавством, впорядковувати приватні могили та проходи між ними підприємство не має права.

Разом із тим, комунальне підприємство надає послугу з індивідуального догляду могили на прохання родичів-розпорядників, але для цього потрібно укласти угоду.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно