Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Львівський суд зобов’язав Вільховецьку об’єднану громаду профінансувати медичні заклади другого рівня

Львівський суд зобов’язав Вільховецьку об’єднану громаду профінансувати медичні заклади другого рівня

Львівський суд зобов’язав Вільховецьку об’єднану громаду профінансувати медичні заклади другого рівня

У середу, 9 листопада, Львівський окружний апеляційний суд розглянув адміністративний позов Закарпатської облдержадміністрації до Вільховецької об’єднаної територіальної громади (ОТГ) в справі фінансування медичної галузі. Нагадаємо, що Вільховецька ОТГ всупереч бюджетному законодавству відмовилася виділити отримані з Державного бюджету кошти в Тячівський районний бюджет для фінансування медичних закладів другого рівня.

ВІДЕО ДНЯ

У вересні цього року Тячівський районний суд зобов’язав Вільховецьку ОТГ діяти в рамках закону, але оскільки на постанову було подано апеляцію, справа потрапила на розгляд Львівського окружного апеляційного суду. Участь у засіданні взяв Геннадій Москаль, – повідомляє офіційний сайт очільника Закарпаття.

– Суд визнав незаконним і нечинним рішення Вільховецької ОТГ «Про бюджет на 2016 рік» зі змінами й доповненнями, які приймалися протягом 2016 року, і зобов’язав Вільховецьку ОТГ в місячний термін прийняти новий бюджет з урахуванням витрат на медичні заклади другого рівня, – зазначає голова ОДА.

Реклама

– Оскільки власних медзакладів другого рівня ОТГ не має, її мешканці лікуються в Тячівський райлікарні, Тячівській районній поліклініці та Нересницькій дільничній лікарні (яка має статус медзакладу другого рівня). Протягом місяця Вільховецька ОТГ зобов’язана в повному обсязі профінансувати цим закладам лікування своїх мешканців. Кошти (не більше 5,3 мільйона гривень) підуть  із медичної субвенції, яку ОТГ отримала з Державного бюджету на медичну допомогу другого рівня. Постанова суду вступила в законну силу з моменту проголошення. Хочу підкреслити, що «самодіяльність» керівництва Вільховецької ОТГ дискредитує саму ідею децентралізації в Україні, і мені дуже шкода, що дотримуватися закону об’єднану громаду доводиться через суд.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно