Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Чоловік підкопував в Ужгороді гору, на якій розташовані греко-католицький собор, замок та інші споруди історичного центру

Чоловік підкопував в Ужгороді гору, на якій розташовані греко-католицький собор, замок та інші споруди історичного центру

Чоловік підкопував в Ужгороді гору, на якій розташовані греко-католицький собор, замок та інші споруди історичного центру

Один із ужгородців звернувся на урядову «гарячу лінію» щодо неправомірного вивезення глини, ґрунту громадянином С. з історичної частини міста від будинку №6 на Замкових Сходах.

ВІДЕО ДНЯ

Працівники відділу державного архітектурно-будівельного контролю Ужгородської міської ради, вийшовши на місце, розглянули звернення і зробили фотофіксацію об’єкта.

Встановили, що С. дійсно проводить будівельні роботи і при цьому підкопує гору, на якій розташовані греко-католицький собор, Ужгородський замок та інші споруди історичного центру, а ґрунт виносить на вул. Фединця. Зафіксовано, що розбита залізобетонна конструкція, яка тримає раніше встановлену підпірну стінку, забирають ґрунт з-під дерева, яке через це може впасти та з-під одноповерхового будинку. З боку сходів роблять другий поверх житлового будинку.

Реклама

Проектної документації на об’єкт, який розташовано у складних геологічних умовах, немає. Фундаменти, стіни, монолітне залізобетонне перекриття забудовник робить на власний розсуд, немає і конструктивної частини до проекту (армування, марка бетону тощо). Цим призводить до небезпеки сповзання ґрунту та руйнування конструкцій. Підпірна стінка, яка тримає сотні тон ґрунту зверху, робиться товщиною лише до 300 мм з бутового каменю на цементному розчині, що є неприпустимим.

Для виконання будівельних робіт у таких умовах необхідно розробити проект, який повинен отримати експертний висновок. Будівництво повинні виконувати кваліфіковані фахівці.

Реклама

За виконання будівельних робіт без реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт забудовника, згідно законодавства, притягнуто до адміністративної відповідальності. Постановою №8 від 30.09.2016 року накладено штраф на 6,8 тисяч гривень. Приписом відділу ДАБК громадянина зобов’язано будівельні роботи зупинити, відповідно до містобудівних умов та обмежень земельної ділянки розробити проектну документацію, пройти експертизу та задекларувати початок виконання будівельних робіт у відділі ДАБК.

Продовження будівельних робіт без розробленого проекту може привести до аварійної ситуації із сповзанням ґрунту значної частини історичної Замкової гори.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно