Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпаття забезпечене вакцинами на 66%

Закарпаття забезпечене вакцинами на 66%

В Ужгороді працівники інфекційної служби Закарпаття підвели підсумки своєї роботи за останні 9 місяців. За даними лікарів, у краї зросла захворюваність на вірусний гепатит А та гострі кишкові інфекції.

ВІДЕО ДНЯ

"Якщо підводити підсумки за останні 9 місяців, то інфекційна служба області спрацювала достойно і впринципі всі інфекційні захворювання тримаються під контролем. Кричущих випадків, а також спалахів за цей рік, які би виходили за межі інших років в цьому році чесно кажучи не було. Крім одного спалаху, який був, ви пам’ятаєте і знаєте, отруєння людей у ресторані цього року", – мовив Михайло Поляк, головний лікар Закарпатської інфекційної лікарні.

Станом на сьогодні область забезпечена вакцинами на 66 %. За словами лікарів, щеплювального матеріалу є достатньо в усіх районах Закарпаття. Однак вакцини проти грипу наразі не закупили. Їх ще немає в аптечній мережі. Збільшилась кількість захворювань гострими респіраторними інфекціями серед дітей.

Реклама

"Це якраз такий перехід, бачимо, вже холодніше стає. Тому дещо збільшується кіськість гострих респіраторних вірусних інфекцій. В деякі тижні було досить багато, тепер трошки менше. Ще зустрічаються і гості кишкові інфекції. Вже відповідно сезону їх стає менше і менше. З інших захворювань реєструємо хворих на вітряну віспу і можемо сказати на даний час, що епідемічна ситуація захворюваністю дітей стабільна", – .

Лікарі зареєстрували випадки захворюваності дітей на кашлюк. Аби запобігти розповсюдженню цієї інфекції потрібна відповідна вакцинація, – кажуть фахівці.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно