Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

749 мукачівських чорнобильців вшановували сьогодні в ратуші

749 мукачівських чорнобильців вшановували сьогодні в ратуші
10 листопада 2006 року з метою відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Президент України постановив установити в...

10 листопада 2006 року з метою відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Президент України постановив установити в Україні День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який відзначати щорічно 14 грудня, у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні, 13 грудня, у Мукачеві вшановували тих, хто не шкодуючи власного здоров’я і навіть життя рятував людство від найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття. У нашому місті проживає 749 громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Серед них: 338 учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС ( у тому числі 44 інваліди), 217 потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи, 175 дітей, віднесених до числа осіб, постраждалих від цієї катастрофи та 19 вдів, смерть чоловіків, яких пов’язана з наслідками аварії. За підтримки народного депутата України Василя Петьовки у місті над Латорицею побудована меморіальна дзвінниця «Дзвони Чорнобиля» та пам’ятний знак на честь героїв-ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Тісна співпраця заради людей, характеризує відносини міської влади та громадського об’єднання «Союз-Чорнобиль України», яке очолює депутат міської ради Олексій Товчко. Мукачівський міський голова Золтан Ленд’єл, секретар міської ради Іван Маняк, заступник міського голови Михайло Лабош багато теплих слів сказали на адресу присутніх у залі, їхніх товаришів – колишніх, військовослужбовців, пожежників, міліціонерів, медиків, робітників та службовців, які стали – «ліквідаторами», долею покликаних захищати людство від страшної катастрофи. Привітання та спогади, обмін думками… швидко промайнув час у доброзичливій, відвертій та трохи сумній атмосфері, яка, панувала у стінах мерії. А після цього учасники зустрічі поклонилися пам’яті тих, хто пішов з життя, рятуючи всіх нас.

Відділ з питань внутрішньої політики Мукачівського міськвиконкому

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно