Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівські представники спілки учасників війни з’їздили до Словаччини (ФОТО)

Мукачівські представники спілки учасників війни з’їздили до Словаччини (ФОТО)

Мукачівські представники спілки учасників війни з’їздили до Словаччини (ФОТО)
Співпраця між регіонами сусідніх країн завжди була пріоритетною для України. Держава докладає чимало зусиль для налагодження конструктивної роботи зі своїми іноземними колегами. І приємно, що подібна...

Співпраця між регіонами сусідніх країн завжди була пріоритетною для України. Держава докладає чимало зусиль для налагодження конструктивної роботи зі своїми іноземними колегами. І приємно, що подібна співпраця відбувається не лише на державному рівні, а й на громадському. Яскравим підтвердженням цього може послугувати плідна співпраця громадської організації «Всеукраїнська спілка учасників війни» та словацької «Організації борців проти фашизму». Саме на запрошення останніх представники обласної організація «Всеукраїнської спілки учасників війни», яку очолює підполковник запасу прикордонних військ Володимир Бужан, здійснили дружній візит в Словаччину. Окрім голови обласної організації до складу делегації увійшли голова Ужгородської міської організації Володимир Єгоров та голова Мукачівської – Олександр Звездін разом з секретарем місцевої організації Людмилою Звездін. Першим пунктом у маршруті подорожі стало місто Сніна. Символічно, що саме в день візиту це місто відзначало свято визволення від фашистських загарбників. Українська делегація поклала вінки до пам’ятника радянським воїнам, котрі загинули при визволенні Сніни.

ВІДЕО ДНЯ

Після цього представники «Всеукраїнської спілки учасників війни» завітали в село Кам’янка. Колись саме на околицях цього населеного пункту базувався повстанський загін імені Еміліяна Пугачова. Пізніше загін, до складу якого входити повстанці як з Радянського Союзу, так і Словаччини, був розбитий німцями. Старості села Бенджамін Блаха було вручено відзнаку Всеукраїнської спілки учасників війни.

На останок українська делегація побувала у Генеральному консульстві України в Пряшеві. Гостей тут люб’язно зустрічала генеральний консул Ольга Бенч. Учасники громадської організації передали пані консулу лист від голови Всеукраїнської спілки учасників війни генерал-полковника Володимира Воронцова та, за традицією, нагородили відзнакою організації.

Реклама

Як відзначив голова Мукачівської організації Олександр Звездін, співпраця з іноземними колегами лише розпочинається. В планах учасників спілки вже незабаром ще раз відвідати Словаччину та Австрію. Але це вже інша історія, про яку ми обов’язково розповімо.

Мукачівські представники спілки учасників війни з’їздили до Словаччини (ФОТО) – 01

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно